Notícies i comunicats

23/04/2018

La Mercè acull l'esmorzar literari de Sant Jordi 2018

L'Ajuntament de Girona agafa el relleu de la Generalitat de Catalunya en l'edició d'aquest any.

Font: Ajuntament de Girona

L’Ajuntament de Girona ha agafat el relleu de la Generalitat de Catalunya en l’edició d’aquest any del tradicional esmorzar literari de Sant Jordi. El centre cultural La Mercè ha acollit la jornada aquest matí, en la qual han participat diversos agents literaris de la ciutat i escriptors i escriptores gironins.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha presidit l’acte i ha explicat perquè el consistori ha organitzat l’activitat aquest any. “Les conseqüències del 155 han fet que no sigui possible celebrar aquest esmorzar literari, com cada any, a la Generalitat. Per aquest motiu, de seguida que vam saber que això passaria vam posar La Mercè a disposició per poder fer aquest acte perquè el món de la cultura sou els imprescindibles. Us encoratjo a seguir abanderant la nostra societat amb valors com la democràcia i els drets humans al capdavant”, ha assenyalat.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, també ha participat de l’esmorzar literari, juntament amb regidors de l’Ajuntament, autoritats, membres d’entitats i d’organismes culturals de la ciutat i escriptors i escriptores, entre altres.

La Generalitat de Catalunya a Girona organitza des de fa anys un esmorzar literari cada 23 d’abril al matí, un acte que serveix per donar el tret de sortida a la diada de Sant Jordi a la ciutat. És un espai adreçat a escriptors, editors i llibreters que ha esdevingut un punt de trobada i de reflexió de referència al voltant del món de les lletres gironines.

Una diada d’activitats a la ciutat

Com cada Sant Jordi, la rambla de la Llibertat esdevé el punt central de l’activitat a la ciutat. Enguany, hi haurà més de 150 parades dividides entre la mateixa rambla, la plaça de Catalunya i altres punts de la ciutat (parades davant d’establiments). Durant tot el dia, diversos autors signaran llibres en els punts de venda de la Rambla.

Per tancar la jornada, es portarà a terme per primer cop el Castell de Focs de Primavera. L’espectacle anirà a càrrec de la Pirotècnica Hermanos Ferrández i es farà des del parc de les Ribes del Ter a partir de les 21.30 h. Aquest xou estava previst durant les darreres Fires de Sant Narcís però es va haver d’ajornar i, com a contrapartida, s’ha programat avui per tancar les Festes de Primavera i la diada de Sant Jordi. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)