Notícies i comunicats

13/04/2018

Els terrenys de Domeny són idonis per ubicar-hi el futur Hospital Dr. Josep Trueta, segons l'informe encarregat per l'Ajuntament de Girona

L'espai proposat pel consistori a la Generalitat compleix amb els requisits necessaris per crear un gran centre hospitalari al servei de la ciutat, l'àrea urbana i la demarcació.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la regidora de Salut de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau, van presentar ahir els resultats de l’estudi d’avaluació dels terrenys de Domeny per a la nova ubicació de l’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta. L’informe es va encarregar a l’empresa Antares Consulting, que va participar també a la presentació a través del seu representant, Eduard Portella.

El baix impacte en la mobilitat dels pacients i els professionals, atesa la proximitat amb l’equipament sanitari actual; l’accessibilitat de l’espai, al costat de la sortida Girona Oest de l’AP7; la superfície dels terrenys, que permetrien encabir còmodament el projecte de nou hospital integral juntament amb espais docents i destinats a la recerca; la facilitat de vinculació amb l’Hospital de Santa Caterina, ja que amb el canvi d’ubicació les dues instal·lacions estarien més a prop; la garantia de l’equilibri urbà a Girona, o l’agilitat pel que fa a la futura edificació dels terrenys, que ja estan urbanitzats, són els punts forts de la possibilitat d’ubicar el nou Hospital Dr. Josep Trueta a Domeny.

“La conclusió és que els terrenys són idonis, tant des del punt de vista municipal com econòmic i sanitari, que és el motiu pel qual vam encarregar aquest estudi, ja que ens interessava especialment que la salut de les persones estigués per sobre de tot”, va remarcar l’alcaldessa, certificant que l’espai proposat pel consistori a la Generalitat compleix amb els requisits necessaris per crear un gran centre hospitalari al servei de la ciutat, l’àrea urbana i la demarcació Marta Madrenas va assegurar que s’està treballant conjuntament amb els grups municipals que donen suport a la ubicació del nou Trueta a la zona del Pla de Baix de Domeny, ERC-MES, PSC-CP i PP, per fer-ho realitat “al més aviat possible”.

L’estudi s’ha basat en l’anàlisi de la dimensió i les característiques del terreny, la localització i el cost d’oportunitat de la possible ubicació del centre sanitari a Domeny.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)