Notícies i comunicats

24/04/2018

La segona fase de les obres del pavelló de l'escola Cassià Costal començarà el 2019

Aquesta setmana ja entrarà en funcionament la pista coberta del centre escolar, resultat de la primera fase de les actuacions a l'equipament. El Pla Estratègic de l'Esport definia la necessitat d'un nou pavelló per a les entitats esportives de la ciutat i el govern ha anunciat el cobriment de la pista de Fontajau també per al 2019.

Font: Ajuntament de Girona

La segona fase de les obres de la pista coberta de l’escola Cassià Costal, que han de convertir l’espai en un pavelló poliesportiu, començarà el 2019. Així ho han anunciat aquest matí l’alcaldessa de Girona Marta Madrenas, i el regidor d’Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Joan Alcalà, que han anat a visitar el centre escolar aquest matí per veure la finalització de la primera fase de les actuacions.

Aquesta primera fase de les obres han consistit en la construcció d’una pista esportiva sobre el formigó –amb una pista longitudinal i dues de transversals- i la coberta de l’espai, de tal manera que es pugui aprofitar pels usos escolars i esportius del centre.

El projecte ha de culminar amb la construcció del futur nou pavelló de Girona en aquesta zona de la ciutat, unes instal•lacions que comptaran amb espai per a la pràctica d’esports com el bàsquet, el futbol sala, el voleibol o l’handbol. “D’aquí un any, si tot va bé, començaran les obres de la segona fase, que han de permetre que els barris de Sant Narcís i Sant Pau puguin disposar d’un pavelló esportiu, un equipament necessari per a aquests barris. Aquest espai preveiem que tingui uns usos similars als del Pavelló de Montfalgars: usos escolars i extraescolars i, fora d’aquestes hores, que estigui a disposició del barri i de la ciutat principalment per a usos esportius però també per a les entitats”, ha explicat l’alcaldessa, que ha recordat que el Pla Estratègic de l’Esport de Girona apuntava a la necessitat de disposar d’un nou pavelló per poder encabir l’activitat de les entitats esportives de la ciutat. En la mateixa línia, el regidor Joan Alcalà ha comentat que el pavelló “estarà equipat pensant tant les funcionalitats de l’escola com en les possibles competicions que pugui acollir”.

Properament es redactarà el projecte executiu de la segona fase del pavelló de Cassià Costal. Les actuacions principals d’aquesta segona fase són el tancament de la pista coberta per convertir l’espai en un pavelló esportiu PAV-2 i la construcció de quatre mòduls de vestidors i una sala per a activitats dirigides. Les obres comportaran també l’obertura d’un nou accés al centre pel carrer de Barcelona, ja que s’ampliarà la vorera en el tram entre l’escola i la plaça de Salvador Dalí per millorar la connectivitat i l’accessibilitat de l’espai.

A banda d’aquest projecte, una de les properes accions previstes a la ciutat és el cobriment de la pista esportiva de Fontajau, una iniciativa reivindicada pels veïns i veïnes de la zona, que hi ha destinat l’aportació dels pressupostos participats del barri del 2017. Ara s’està treballant en la redacció del projecte i es preveu que l’adjudicació i l’inici de les obres es faci, igual que en el cas de Cassià Costal, durant el primer semestre del 2019.  

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)