Notícies i comunicats

30/04/2018

L'Ajuntament de Girona construirà una coberta a la plaça de Miquel de Palol

El consistori aprova inicialment el projecte de la instal·lació, que va ser una de les propostes més votades en la consulta dels pressupostos participats del 2017 al barri de la Devesa-Güell.

L’Ajuntament de Girona construirà una coberta a la plaça de Miquel de Palol, tal com van escollir els veïns i veïnes de la zona en la consulta dels pressupostos participats del 2017 al barri de la Devesa-Güell. Divendres passat el consistori va aprovar inicialment el projecte de la instal•lació per acord de Junta de Govern Local.

El regidor d’Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Joan Alcalà, ha assenyalat que “es tracta d’una demanda dels veïns del barri per tal de poder optimitzar i augmentar els usos i les activitats que es porten a terme a la plaça i, en definitiva, per millorar la cohesió social del sector”.

La superfície sobre la qual s’actuarà és de 150 metres quadrats i la coberta s’ubicarà a l’extrem de la plaça que limita amb el carrer de Bernat Boadas i el passatge dels Massaguer. El projecte no preveu modificar ni el paviment ni la distribució actual de la plaça i només considera la construcció d’un cobert per generar una zona d’ombra i de protecció en cas de pluja.

L’alçada prevista de la pèrgola és de 4 metres i se sustentarà sobre pilars de fusta laminada que es fixaran a unes platines metàl·liques. El sostre de la coberta serà de fusta i incorporarà una làmina asfàltica per garantir-ne la impermeabilització.

El pressupost total del projecte, redactat per l’arquitecte Ricard Turon, és de 45.377, 66 euros (IVA inclòs) i els veïns van acordar destinar-hi 11.000 euros de l’assignació pressupostària que va tenir el barri el 2017. Quan s’aprovi definitivament, es farà la licitació del projecte i, un cop adjudicat, el termini d’execució previst de les obres és de sis setmanes. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)