Notícies i comunicats

02/08/2019

La Sea Otter Europe Costa Brava – Girona Bike Show es consolida com un esdeveniment de referència internacional per al món de la bicicleta

El balanç de la 3a edició del festival informa d'un augment del 17% en el nombre de visitants, arribant fins a les 60.000 persones, respecte l'any passat i de la participació de més de 6.100 ciclistes en les curses. L'Ajuntament de Girona ja treballa de cara a les properes edicions de la Sea Otter Europe a la ciutat.

Imatge de la presentació

La Sea Otter Europe Costa Brava – Girona Bike Show 2019 ha millorat les bones xifres d’assistència i participació respecte els anys anteriors i s’ha consolidat així com un dels esdeveniments de referència internacional per al món de la bicicleta. Aquest matí, la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes; el diputat d’Esports de la Diputació de Girona i vicepresident del Patronat de Turisme, Jordi Masquef, i el director d’operacions de la Sea Otter Europe, Oriol Sallent, han fet el balanç de la 3a edició de l’esdeveniment.

Segons ha informat Oriol Sallent, el festival ciclista ha registrat un total de 60.000 visitants durant els tres dies de l’esdeveniment, una xifra que representa un augment del 17% respecte l’any passat. També ha crescut en un 10% la zona dels expositors, que enguany ha comptat amb 190 estands i 420 marques expositores. A més, del total de patrocinadors i expositors, un 81,4% recomanen l’esdeveniment a altres professionals del sector i un 72,9% afirmen que tornaran a la propera edició, segons l’enquesta de satisfacció de l’organització.

Igualment destacables són les xifres de participació assolides, tant en les proves esportives com en les activitats infantils. En la darrera edició de la Sea Otter Europe, més de 6.100 ciclistes de més de 50 nacionalitats van participar en les curses, mentre que les activitats per nens van registrar més de 450 polseres venudes.

Quant a la repercussió mediàtica, la organització calcula que el festival ha generat un impacte de més de 5 milions d’euros, amb l’assistència d’un centenar de mitjans de comunicació i més de 150 periodistes acreditats.

“Les dades confirmen la consolidació de la Sea Otter Europe a Girona i la importància que el ciclisme té per al turisme, l’esport, la mobilitat urbana o la diversificació econòmica tant al municipi com a tot el territori gironí”, ha destacat la regidora Glòria Plana Yanes. “L’Ajuntament de Girona seguirà apostant decididament pel festival i per convertir la ciutat en un referent pel sector de la bicicleta, per la qual cosa ja ens hem posat a treballar en les properes edicions de l’esdeveniment”, ha afegit la regidora.

Per la seva banda, Jordi Masquef ha definit el festival com “un dels esdeveniments esportius internacionals més rellevants de les comarques gironines i que contribueix a la projecció exterior de la ciutat de Girona i la seva demarcació com a dues destinacions ideals per a la pràctica del ciclisme”. Masquef ha reiterat “el compromís que el Patronat de Turisme i la Diputació de Girona té amb la Sea Otter Europe des de fa tres anys” i, segons ha dit, “els bons resultats són una mostra d’èxit de col·laboració entre l’empresa pública i la privada”.

La 3a edició de l’esdeveniment Sea Otter Europe Costa Brava – Girona Bike Show, referent en l’àmbit ciclista i esportiu internacional, va tenir lloc a Girona del 31 de maig al 2 de juny amb l’eix central de les activitats ubicat a la zona del Pavelló Municipal Girona-Fontajau.

Podeu consultar més informació sobre la Sea Otter Europe al web www.seaottereurope.com, i descarregar-vos el dossier de resultats aquí.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)