Notícies i comunicats

27/02/2019

L'Ajuntament de Girona acull avui la presentació del llibre "Els usos de l'aigua a la Girona preindustrial"

Es tracta d'una publicació basada en el projecte "L'aigua a la Girona preindustrial", guanyador de la primera beca de recerca Històrica Lluís Batlle i Prats.

El tinent d'alcaldia i regidor de Cultura, Benestar Social i Ciutadania de l'Ajuntament de Girona, Carles Ribas, participarà avui a la presentació del llibre “Els usos de l’aigua a la Girona preindustrial, del s.XIV als inicis del s.XVIII”, que es farà aquesta tarda a les 19 h a la Sala Miquel Diumé del consistori.

El llibre es basa en el projecte “Els usos de l’aigua a la Girona preindustrial”, del gironí Albert Reixach, guanyador de la primera edició de la beca de recerca Històrica Lluís Batlle i Prats. Aquesta convocatòria, impulsada conjuntament per l’Ajuntament de Girona i l’Institut d’Estudis Gironins a través del Museu d’Història de Girona, té per objectiu aprofundir en el coneixement de diversos aspectes històrics de la ciutat.

La publicació que es presenta avui analitza les implicacions socials de la gestió dels recursos hídrics de la ciutat de Girona a partir d'una anàlisi exhaustiva dels usos i els aprofitaments de què fou objecte l'aigua i de com, tot plegat, es reflecteix en importants aspectes socials, polítics i, fins i tot, identitaris de Girona abans de la industrialització.

A més, durant l’acte d’avui es donarà a conèixer també el treball guanyador de la segona edició de la beca, que porta per títol “Pere Sacoma, el constructor de la Girona medieval (c. 1340-1394)”. En aquest cas, el projecte de Josep Maria Gironella tracta aspectes encara molt desconeguts de la vida quotidiana de la societat medieval de la ciutat i de l'economia local de l'època, singularment en l'àmbit de la indústria o manufactura de la pedra de Girona, i també quedarà recollit en un llibre que es publicarà properament. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)