Notícies i comunicats

12/07/2019

L'entitat Música Antiga de Girona edita "Les 40 hores de Girona. Música eucarística dels segles XVII i XVIII"

El CD és el resultat de la gravació en directe del concert que va portar a terme la formació el 2 de desembre del 2018 a l'Auditori de la Mercè.

El tinent d’alcaldia i regidor de Cultura, Dinamització del Territori i Joventut de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, i el president i el director musical de l’entitat Música Antiga de Girona, Jaume Pinyol i Albert Bosch, han presentat aquest matí l’edició del CD Les 40 hores de Girona. Música eucarística dels segles XVII i XVIII.

La publicació és el resultat de la gravació en directe del concert que va portar a terme la formació Música Antiga de Girona el 2 de desembre del 2018 a l’Auditori de la Mercè. Sota la direcció de Josep Vila Casañas, l’actuació va comptar amb la interpretació de Laia Frigolé (soprano I), Marta Garcia (soprano II), Hugo Bolívar (contralt), David Hernández (tenor), Daniel Regincós (violoncel barroc) i Albert Bosch (llaüt barroc).

“Aquest CD ens transporta al passat, a una societat concreta. Per tant, no és només música sinó que té un sentit historicista que ens ajuda a entendre la societat del passat i, concretament, la de la ciutat de Girona", ha destacat el regidor Carles Ribas.

La devoció de les 40 hores és una de les diverses devocions eucarístiques que hi ha. L’estructura general d’aquesta devoció està basada en repetir 40 vegades seguides un esquema horari similar: un sermó, un càntic i una o més pregàries, amb diverses pauses enmig i, segons els llocs i les èpoques, s’hi pot afegir alguna processó. La seva celebració acostumava a tenir lloc durant la Setmana Santa.

A Girona va arribar el 1586 gràcies a l’agustí descalç Miquel Ribera i es va celebrar durant molts anys a la capella del claustre de la Catedral. Les obres que inclou la gravació van des del 1680 fins al 1780 aproximadament.

L’edició del CD ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Nota: Us enviem, adjunta, una imatge de la presentació d’aquest matí.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)