Notícies i comunicats

15/10/2014

Èxit de la 9a Jornada de Biblioteques Escolars

L'esdeveniment, que aquest any ha tingut lloc a la Biblioteca Just M. Casero, té com a objectiu oferir un espai de formació i intercanvi entre els membres dels diferents centres educatius de la ciutat que promouen activament la biblioteca escolar.

Font: Ajuntament de Girona

La Jornada de Biblioteques Escolars, que enguany es va celebrar ahir a la Biblioteca Just M. Casero, pretén reunir un cop l’any els responsables de les biblioteques escolars de la ciutat i oferir un espai de formació i intercanvi entre els membres dels diferents centres educatius, per tal de millorar l'acció desenvolupada per cadascun d'ells, augmentar el coneixement de les experiències que s'estan portant a terme arreu de la ciutat, intercanviar experiències i dissenyar noves estratègies comunes de treball.

El tema central de la jornada ha sigut la creació d'espais i ambients lectors a l'escola, i la bibliotecària Marta Roig, especialitzada en la promoció de la lectura en biblioteques escolars, ha sigut l’encarregada d’introduir-lo amb la xerrada taller “Habitar la biblioteca”, amb la qual ha proposat millores dels espais lectors, que tots els centres participants han valorat molt positivament.

L’acte, que aquest any, com a novetat, s’ha allargat fins a les 5 de la tarda, ha comptat amb la presència de la tinenta d’alcalde i regidora d’Educació i Esports, Isabel Muradàs, la qual ha fet entrega dels ajuts Activa la biblioteca i Biblioteques obertes al barri. Al llarg del dia sis centres van explicar les seves experiències i bones pràctiques en la creació d’espais de lectura.

L’ambientació de la jornada, s’ha realitzat al voltant del 50è aniversari de la publicació del llibre de Roal Dahl Charlie i la fàbrica de xocolata, coincidint amb la iniciativa que desenvolupen les biblioteques municipals. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)