Notícies i comunicats

20/10/2014

Compromís de mantenir l'aposta per assolir l'objectiu d'Europa 2020

Divendres 17 d'octubre va tenir lloc a Girona l'assemblea general anual d'Eurotowns, en la qual van participar representants institucionals i tècnics de quinze ciutats europees.

Font: Ajuntament de Girona

Girona ha estat l’amfitriona durant tota la jornada de l’assemblea general anual d’Eurotowns corresponent al 2014. Representants institucionals de Reggio Emilia, Schiedam, Sindelfingen, Pforzheim, Ulm, Eskilstuna, Varberg, Gävle, Mölndal, Hasselt, Jyväskylä, Hastings, Sabadell, Manresa i Girona s’han reunit per tractar diferents línies de treball incloses dins els objectius marcats per aquesta xarxa de ciutats mitjanes europees que tenen com a denominador comú assolir l’excel·lència prenent com a horitzó les línies estratègiques d’Europa 2020.

El paper que poden tenir les ciutats mitjanes en el marc de la Unió Europea, com poden formar part dels programes europeus, quins elements del món local es troben a faltar en aquests programes o el paper de plataforma que juga la xarxa Eurotowns per a les ciutats que en formen part són alguns dels temes que s’han tractat durant la jornada d’aquest matí.

Aprofitant la celebració de l’assemblea, alguns dels representants de les quinze ciutats de vuit països diferents que han participat a la trobada van assistir ahir també a una jornada prèvia en la qual es va treballar al voltant de les smart cities i durant la qual es va fer una visita guiada a l’exposició “Documents de Girona 922-2014. Arxius, memòria i futur”, organitzada en el marc del Congrés Internacional Arxius i Indústries Culturals.

Reggio Emilia acollirà l’assemblea anual d’Eurotowns de l’any vinent amb motiu de “Reggio Emilia per Expo 2015”, coincidint amb l’Expo Milano 2015 Nutrire il planeta. Energia per la vita.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)