Notícies i comunicats

17/10/2014

Arxivers de Budapest, Gävle, Schiedam i Girona es reuneixen a la ciutat en el marc del programa Leonardo da Vinci

Aquesta setmana han portat a terme un taller i diverses visites tècniques a museus gironins.

La ciutat de Girona ha acollit aquesta setmana una sessió de treball del programa Leonardo da Vinci, finançat per la Comissió Europea, té l’objectiu de millorar el coneixement i la formació en la digitalització dels arxius a partir de l’intercanvi i la cooperació entre les institucions que hi participen. A banda de tècnics de l’Arxiu Municipal de Girona, també hi van participar arxivers de Budapest (Hongria), Gävle (Suècia) i Schiedam (Holanda).

La sessió celebrada a Girona va començar dimecres dia 15 amb el taller “Image Quality Assessment in Digitization Procedures”, impartit per Bea Martínez, professora i investigadora del Image Quality Laboratory del Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM), adscrit a la Universitat Politècnica de Catalunya. El taller tenia com a objectiu conèixer quins són els paràmetres que intervenen en l’anàlisi i avaluació de la qualitat de la imatge digital.

Ahir, dia 16, al matí, van tenir lloc dues visites tècniques a dos museus de la ciutat: el Museu del Cinema i la Casa Masó, on els assistents van poder conèixer els treballs de digitalització en un museu i la participació en el projecte Google Art. A la tarda es van dur a terme les reunions de treball i, un cop finalitzades, es va fer una visita a l’exposició “Girona documents, 922-2014. Arxius, memòria i futur”, que es pot veure actualment a la Casa de Cultura de Girona.

Cal recordar que els professionals que han assistit a aquesta sessió del programa Leonardo da Vinci han pogut participar, també, durant els dies previs, en un esdeveniment d’excepció: el Congrés Arxius i Indústries Culturals, que s’ha celebrat al Palau de Congressos entre el 12 i el 15 d’octubre i que ha portat a Girona prop d’un miler de professionals procedents d’arreu del món. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)