Notícies i comunicats

23/10/2014

Salutacció promocionarà novament la salut entre els joves al passeig de la Copa

La barraca informativa, ubicada al recinte de la Copa, durà a terme diverses accions per prevenir conductes de risc durant les Fires i Festes de Sant Narcís.

La Taula de Salut Jove a Girona (Salutacció), constituïda per l’Ajuntament de Girona, la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, Creu Roja Joventut, l’Associació Comunitària Anti-Sida de Girona, l’Agència de Salut Pública de Catalunya i la Universitat de Girona, desenvoluparà -per dotzè any consecutiu- el programa “Salut i Festa”, amb un conjunt d’actuacions per a la promoció de la salut entre els joves, que tindran lloc a la barraca informativa que s’ubicarà al passeig de la Copa.

L’objectiu de l’actuació és la reducció de les conductes de risc entre la població jove que participa en aquesta festa. Amb la intervenció d’aquesta barraca es pretén transmetre als joves i al seu entorn més pròxim la necessitat de l’oci responsable a través de diverses nits temàtiques que permetran tractar específicament les diferents conductes de risc.

Enguany, la barraca estarà oberta cinc nits de Fires: divendres 24, dissabte 25, dimarts 28 i divendres 31 d’octubre, i el dissabte 1 de novembre, de les 11 fins les 2.30 h de la matinada i s’hi desenvoluparan activitats alternatives i saludables com jocs tradicionals, un taller de percussió, un foto concurs o la campanya Noc-Turnos per promoure “un/a conductor/a alternatiu”.

Tal com subratlla la regidora de Joventut de l’Ajuntament de Girona, Roser Urra, en aquest espai “s’hi atendran totes les demandes d’informació sobre salut que puguin formular els joves i no tan joves que s’acostin al passeig de la Copa amb l’objectiu de reduir les conductes de risc durant la festa major de la ciutat i d’aquesta manera transmetre’ls la necessitat de l’oci responsable”.

A més de la barraca, les darreres dues setmanes més de 500 adolescents de la ciutat han visitat l’exposició “Ètica etílica” a Els Químics Espai Jove. Amb aquesta exposició s’ha pretès aprofundir sobre diferents situacions i conductes de risc relacionades amb el consum d’alcohol.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)