Notícies i comunicats

27/10/2014

Un emotiu maridatge entre la Fundació Astrid-21 i el Cor Geriona dóna el tret de sortida a les Fires de Sant Narcís

La plaça del Vi va estar l'escenari d'un pregó espectacle carregat d'emotivitat i d'estima per la festa de la ciutat.

Font: Ajuntament de Girona

El pregó conjunt de les Fires de Sant Narcís d’aquest any entre la Fundació Astrid-21 i el Cor Geriona prometia ser un espectacle únic i així va estar. Vint-i-cinc minuts carregats d’emotivitat, de tendresa i, sobretot, d’estima per la festa i per la ciutat van donar el tret de sortida a les Fires d’enguany. Uns sentiments que, ja des del primer moment, van arribat a una plaça del Vi plena a vessar a través del pregó que va llegir Xavier Bataller i Ferrer, d’Astrid-21, des del balcó de l’Ajuntament de Girona al costat de l’alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont.

A banda de lloar les festes i tradicions que tenen lloc a la ciutat durant tot l’any i declarar-se’n un seguidor incondicional amb la càmera de fotos a la mà, Bataller va reivindicar, durant la seva lectura, el paper que juguen en la societat actual les persones afectades de síndrome de Down i altres disminucions psíquiques. “Fa 25 anys, la societat no es podia imaginar que poguéssim arribar a tot el que hem aconseguit durant aquests anys. I encara arribarem més lluny si la societat ens dóna l’ocasió de poder demostrar el que podem fer i si valora les nostres aptituds”, va afirmar Bataller i va afegir que participar en aquest pregó “ens dóna l’oportunitat que la ciutat de Girona ens pugui conèixer encara més”. En la mateixa línia, les components de Girona van manifestar que comparteixen “la il·lusió per Girona” i l’estima per la ciutat i les seves tradicions, i van concloure que en dies com avui “Girona emociona”. Carles Puigdemont va assenyalar que el pregó “fantàstic ens farà ser millor ciutat”.

Els primers acords d’“Alegria” cantada per les veus dolces del Cor Geriona, sota la direcció d’Imma Pascual, al mig de la plaça del Vi, acompanyada de fanalets encesos i d’un ball sobre l’escenari dels joves de la Fundació Astrid-21, va precedir el pregó de Bataller. La interpretació de “La vida es bella”, amb veu de Geriona i actuació teatral i ball d’Astrid-21, i les peces “Dancing queen” i “Tren de mitjanit”, cantades per Geriona, van servir de prèvia a l’esclat final de festa i color que “Músic de carrer” va encomanar a tots els assistents i que va acabar amb els 30 membres d’Astrid-21 i les 15 noies de Girona ballant damunt l’escenari.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)