Notícies i comunicats

27/10/2014

Èxit en la Diada Castellera de Sant Narcís

Els Minyons de Terrassa van descarregar el castell de gamma extra 3 de 10 amb folre i manilles i els Marrecs de Salt van carregar per primer cop a la seva història el 5 de 8.

Font: Ajuntament de Girona

La plaça del Vi va rebre, plena de gom a gom, la Diada Castellera de les Fires de Sant Narcís d’aquest any. Els Marrecs de Salt, els Capgrossos de Mataró i els Minyons de Terrassa van oferir una jornada plena d’emoció en què no van faltar ni castells de gamma alta ni castells inèdits. Com ja és tradició, la Diada va acabar amb el pilar de 4 dels Marrecs de Salt pujant, ajudats per una faixa, al balcó de l’Ajuntament, presidit per l’alcalde Carles Puigdemont.

A la Diada d’avui, els Marrecs de Salt van carregar per primer cop a la seva història el 5 de 8. En la primera ronda van descarregar el 3 de 8 i en l’última ronda el 2 de 7. Els Minyons de Terrassa van aprofitar la visita a la plaça que els fa de talismà, com en dit en nombroses ocasions, per fer el 3 de 10 amb folre i manilles, el primer que es descarrega aquest any i un dels castells de més dificultat. Històricament, només l’han descarregat dues colles: els Minyons de Terrassa i els Castellers de Vilafranca. En les altres dues rondes, van fer la torre de 2 de 9 amb folre i manilles –un altre castell de gamma extra- i un 4 de 9 amb folre. Els Capgrossos de Mataró van carregar dos castells de gamma alta, un 4 de 9 amb folre i un 3 de 9 amb folre; van fer un intent desmuntat de 3 de 8 amb agulla i finalment van acabar amb el 2 de 8 amb folre.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)