Notícies i comunicats

30/10/2014

La 53a edició de la Fira de Mostres de Girona obre apostant pel negoci i el talent actiu

Estrena nous espais dedicats a la robòtica i a la impressió en 3D i acollirà demà les jornades ‘Girona City Talent'.

Font: Comunica

La 53a edició de la Fira de Mostres de Girona ha obert aquest matí les portes sota el lema ‘Negoci i talent actiu’. La fira estrena en aquesta edició nous espais i propostes per a ser, un any més, el gran aparador del teixit industrial, empresarial, agrícola i comercial de les comarques de Girona. En la inauguració oficial del certamen, com se’l coneix tradicionalment, les autoritats han coincidit a destacar que la fira és “un bon indicador de l’economia gironina”, com ha destacat el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé.

L’acte d’inauguració de la Fira de Mostres ha estat presidit pel conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, que ha remarcat que la Fira és “un aparador de la fortalesa de l’economia gironina” i ha afegit que “no és només un baròmetre de l’economia, sinó també un indicador d’allò més intangible, de les emocions”.

En el mateix sentit, l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha destacat també que el certamen “mostra la gran fortalesa de l’economia gironina”, mentre que el vicepresident de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha remarcat que “ens equivocarem si pensem que la fira és només un aparador de l’economia gironina, també és un espai on l’economia mostra que és ben viva, que té talent, el seu caràcter emprenedor”.

Emprenedoria i talent

La 53a edició de la Fira de Mostres de Girona, una de les exhibicions de sectors més diversa i gran de Catalunya, ha obert aquest matí les portes i, durant cinc dies, tornarà a ser una plataforma de negoci on empreses, compradors i visitants participen de les darreres novetats i oportunitats del mercat. Alimentació, decoració i construcció, industrial, serveis, motor, oci i turisme i tecnologia són els sectors que estan representats en aquesta edició.

Fins diumenge el certamen combinarà emprenedoria i talent per a oferir a les empreses, compradors i visitants les propostes més atractives i innovadores del mercat, consolidant la seva evolució cap a la modernització amb nous conceptes empresarials.

En aquest sentit, la Fira de Mostres serà la seu de la segona edició de les jornades ‘Girona Talent’ que pretenen promoure el coneixement i les idees en l’era de la Revolució Digital i conceptes com les noves tecnologies, les smartcities, internet i les tendències culturals. La idea de les jornades és apropar la ciutat de Girona a una nova manera de plantejar les conferències dels ponents lluny del model empresarial. Connectar els empresaris de l’entorn i directius d’empreses amb els professionals que destaquen pels seus projectes i idees.

Les jornades ‘Girona Talent’ es faran demà dijous i divendres i s’integraran en l’àmplia oferta d’activitats que impulsa Fira de Girona en l’àmbit de l’emprenedoria i el talent actiu. En aquesta 53a edició, la Fira de Mostres comptarà amb una nova edició del ‘Saló de l’Emprenedoria’ que impulsa l’Associació de Joves Empresaris de Girona (AJEG) i que, entre altres propostes, comptarà amb una conferència de l’expert en economia Leopoldo Abadía, una de les veus autoritzades per analitzar la situació econòmica actual i autor del llibre ‘La Crisi Ninja y otros misterios de la economía actual’. La conferència de Leopoldo Abadía serà divendres a les 6 de la tarda. El Saló de l’Emprenedoria inclourà també presentacions i tallers de joves empresaris de l’entitat i oferirà un espai d’assessorament i finançament empresarial.

La Fira de Mostres estrena també en aquesta edició l’espai El Vermut, on els visitants poden seguir cada dia ponències d’experts de diferents àmbits en un ambient distés mentre prenen un vermut. I encara en l’àmbit de l’emprenedoria, la Cambra de Comerç de Girona celebrarà demà dijous una xerrada sobre ‘Eines de finançament per a empreses i emprenedors’ on es parlarà sobre conceptes com el crowlending, el crowfounding i els microcrèdits per a empreses i autònoms.

Amplis sectors

La Fira de Mostres també inclou una nova edició de Ginteriors, que compta amb la col·laboració del Col·legi de Dissenyadors d’Interiors de Catalunya-Demarcació de Girona. En la seva cinquena edició, Ginteriors exhibeix les últimes tendències del sector des dels àmbits empresarial, acadèmic i professional per a reivindicar la figura de l’interiorista, i oferirà presentacions, tallers i assessorament personalitzat al voltant de l’interiorisme i l’art.

El Ginteriors està dins l’espai dedicat al sector de la decoració i la construcció de la Fira de Mostres, situat al pavelló exterior del Palau de Fires, on s’hi poden trobar les empreses de rehabilitació i d’interiors i exteriors. L’objectiu d’aquest espai dedicat a la decoració i construcció és ser un gran aparador on s’hi puguin trobar les principals novetats en tancaments, climatització, mobiliari, banys o cuines. En aquest mateix pavelló exterior, per primera vegada la Fira compta amb la presència de la marca sueca de mobiliari Ikea que ofereix cada dia seminaris sobre diferents aspectes de la decoració de la llar.

En aquesta edició, la Fira de Mostres estrena també un espai dedicat a la robòtica i a l’impressió en 3D. L’espai és un punt de trobada per a professionals i aficionats del món de la robòtica educativa i de la impressió 3D. Els visitants hi podran trobar una zona d’exposició i una àrea de demostracions sobre la nova tècnica de la fabricació additiva, mitjançant les impressores 3D i la seva aplicació a la indústria, l’educació i la manufactura en general. A més, també podran seguir exhibicions de robòtica educativa en scratch, lego, mindstorm, arduino i openscad.

En aquesta edició, també són presents a la Fira de Mostres el sector de l’alimentació, que torna a ocupar el nivell 2 del Palau de Fires on empreses del sector mostraran els seus productes als visitants.

El certamen incorpora també una nova edició de l’espai Mascotes, que tornarà a ser un punt de trobada de referència per als amants dels animals de companyia. Els visitants hi podran trobar des de centres de cria i botigues especialitzades, fins a professionals de l’alimentació i dels productes més actuals del mercat. També s’hi faran activitats per als més petits i un espai de formació i conscienciació amb les xerrades i tallers que impartiran el Col·legi de Veterinaris de Catalunya.

L’espai exterior de la Fira és per al sector industrial, amb presència de marques de domòtica, elevadors, maquinària d’obra pública i construcció-, i el sector del motor, que se situarà a l’accés Devesa amb vehicles comercials, motocicletes, vehicles elèctrics, recanvis i components per als vehicles.

Al nivell 1 del Palau de Fires, a més del Saló de l’Emprenedoria, s’hi situa també l’espai per a les empreses de serveis, amb presència d’institucions i col·legis professionals, entitats financeres, asseguradores o associacions. En aquest mateix nivell, els visitants també hi podran trobar el sector d’oci i turisme amb representació d’agències de viatges, establiments turístics i empreses del sector.

Activitats paral·leles

Els expositors i visitants de la Fira de Mostres disposen de prop de 50.000 m² per gaudir de la mostra i dur a terme unampli ventall d’activitats, entre les quals destaquen la presentació de serveis i productes, diverses jornades tècniques, exhibicions, tallers pràctics i concursos, entre d’altres.

Com a espai de reflexió i trobada del món econòmic i empresarial, la Fira de Mostres acollirà demà dijous també la 38a edició de les Jornades Tècniques Agràries i les Jornades Tècniques del Col·legi Oficial d’Agents Comercials de Girona.També s’hi celebrarà una jornada de Fegmetall, la Federació Patronal Metal·lúrgica de la Província de Girona i les jornades del Col·legi Oficial d’Agents Comercials.

La Fira de Mostres obrirà fins diumenge de les 10 del matí a les 8 del vespre. Demà dijous i divendres l’entrada tindrà un preu especial a 2€.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)