Notícies i comunicats

03/11/2014

La colla Mare Nostrum es proclama campiona de Catalunya al 74è Concurs de Colles Sardanistes de Girona

La prova celebrada en el marc de les Fires de Sant Narcís també ha posat el punt i final al Campionat Territorial de les Comarques Gironines i de la Catalunya Nord d'enguany.

Font: Ajuntament de Girona

El 74è Concurs de Colles Sardanistes de Girona, celebrat aquest matí a la plaça de Francesc Calvet i Rubalcaba, ha servit per decidir el Campionat de Catalunya de categoria Grans. La colla Mare Nostrum, de Barcelona, s’ha imposat a la final a les colles Tarragona Dansa (segona) i Xàldiga (tercera).

El concurs de Girona també ha estat transcendent per a les colles participants en la categoria infantil, ja que els quatre primers classificats d’avui participaran el dia 16 de novembre a la gran final de la categoria a Valls. Les quatre primeres posicions en aquesta categoria han estat Estel de les Gavarres, de Cassà de la Selva, en primer lloc; Arquiris, de Vic, en segon lloc; Petits Tarragona Dansa, de Tarragona, en tercer lloc, i Petits Galzeran, de Rubí, en quart lloc. La prova de Girona també ha significat el punt final al Campionat Territorial de les Comarques Gironines i de la Catalunya Nord en totes les categories: alevins, infantils, juvenils, veterans i grans.

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha lliurat el trofeu –una reproducció de les lletres toves de Torres Monsó- i un obsequi als primers classificats de cada categoria (aleví, infantil, juvenil, grans i veterans). També han participat en l’acte de lliurament de premis la tinenta d’alcalde i regidora d’Ocupació i Empresa, Marta Madrenas; el president del GEiEG, entitat organitzadora del concurs, Francesc Cayuela, i el president de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya, Santi Ferrerfàbrega.

Un total de 720 participants provinents de 48 colles sardanistes han competit en el concurs celebrat aquest matí, que s’organitza cada any en el marc de les Fires de Sant Narcís de la ciutat.
 

Nota: Us enviem, adjunta, una imatge del lliurament del premi al primer classificat de la categoria Grans, la colla Mare Nostrum.


 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)