Notícies i comunicats

03/11/2014

La Policia Municipal de Girona disposarà d'una unitat canina

Es tracta d'un nou recurs que donarà suport especialment en la tasca de detecció de drogues.

Font: Ajuntament de Girona

La Policia Municipal va presentar, divendres 31 d'octubre, la nova unitat canina que s’incorporarà des d’ara al cos. La unitat està formada, a hores d’ara, per dos agents amb un gos ensinistrat, malgrat que està previst que ens propers mesos s’incorpori un altre gos a la unitat. Aquest nou recurs del qual disposarà la Policia Municipal ja ha començat a funcionar durant aquestes Fires de Sant Narcís.

El regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, va remarcar que es tracta d’un recurs “especialment important de cara a les tasques de prevenció i de detecció de substàncies estupefaents” i d’un element “dissuasiu i efectiu”. La unitat neix amb la voluntat d’oferir un recurs més a la Policia Municipal principalment pel que fa a la detecció de drogues a la via pública, malgrat que també donarà suport als controls d’alcoholèmia i de drogotest.

El gos que es va incorporar el divendres 31 d'octubre és un pastor alemany de cinc anys, anomenat Chico, que ja amb un any era capaç d’ensumar substàncies il·legals. L’altre membre del tàndem de la unitat canina, que s’incorporarà en els propers mesos perquè està acabant el període de formació i ensinistrament, és un cocker de vora dos anys anomenat Max.

El divendres també es van presentar tres nous vehicles (tres motos) que es dedicaran a la policia de barri, amb la voluntat de “fomentar la policia de proximitat”, tal com ha explicat Alcalà.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)