Notícies i comunicats

05/11/2014

L'Ajuntament de Girona aporta 10.000 euros en concepte d'ajuts d'emergència

Els diners aniran destinats a Sierra Leone, la Franja de Gaza i els campaments de refugiats sahrauís de Tindouf per pal·liar les greus situacions viscudes per la població d'aquests territoris

L’Ajuntament de Girona, a petició del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació, ha aprovat recentment realitzar tres aportacions per un valor total de 10.000 euros a Sierra Leone, la Franja de Gaza i els campaments de refugiats sahrauís de Tindouf en concepte d’ajuts d’emergència per atenuar les greus situacions viscudes per la població civil d’aquests territoris.

L’ajut en el cas de Sierra Leone es destinarà al St. John of Got Catholic Hospital de Mabesseneh-Lunsar per fer front al brot de febre hemorràgica per virus d’ebola, i consisteix en la compra d’equipaments, materials de seguretat i prevenció de contagi per als professionals, així com productes i medicaments per al tractament de la simptomatologia més aguda.

En el cas de la Franja de Gaza, se centrarà en les víctimes palestines del conflicte armat entre Israel i Palestina, en concret, en el tractament i suport psicològic a la població desplaçada als refugis d’emergència de Nacions Unides. Pel que fa als campaments de refugiats sahrauís de Tindouf (Algèria) serà per fer front a la crisi humanitària arran de les inundacions produïdes el mes de setembre passat.

L’Ajuntament canalitza aquestes aportacions a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, un òrgan supramunicipal que, en paraules del el regidor de Serveis Socials, Cooperació i Participació de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso “garanteix el seguiment d’aquests ajuts i coordina una acció conjunta amb la resta de municipis de Catalunya interessats a fer aportacions pel mateix concepte”.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)