Notícies i comunicats

06/11/2014

Accident mortal entre una moto i un cotxe al carrer de Barcelona

El conductor del vehicle, després de l'encalç, ha fugit del lloc dels fets i els policies l'han pogut localitzar uns metres més enllà del punt de col·lisió amb clars símptomes d'haver ingerit begudes alcohòliques.

Font: Ajuntament de Girona

La Policia Municipal de Girona ha intervingut avui, a les 6.40 hores del matí, en un accident per encalç entre un cotxe i una motocicleta al carrer de Barcelona. El conductor de la motocicleta, Ramon T.G., de 27 anys i veí de Girona, ha resultat mort com a conseqüència de l’accident i s’ha detingut el conductor del vehicle.

Els fets han passat cap a tres quarts de set del matí, quan un patrulla de la Policia Municipal de servei s’ha trobat amb un motorista atropellat enmig de la calçada del carrer de Barcelona, a l’altura de la plaça d’Espanya. Tot seguit, aquesta unitat policial ha comunicat de la situació, via emissora, i ha sol•licitat urgentment una ambulància i més dotacions policials al llocs dels fets. Les unitats policials han arribat immediatament al lloc de l’accident i dos agents han intentat reanimar la víctima amb el DEA, però no ho han aconseguit.

Mentrestant, una altra patrulla policial ha iniciat la recerca del vehicle implicat en l’accident i han localitzat el conductor del cotxe, amb clars símptomes d’haver begut alcohol, al costat d’un Seat Ibiza que tenia desperfectes per impacte i restes que coincidien amb la motocicleta accidentada. El conductor ha donat positiu en la prova d’alcoholèmia.

Com a conseqüència del xoc, s’ha hagut de tallar el trànsit fins a les 8 del matí al carrer de Barcelona, en el tram comprès entre el carrer de Lorenzana i el carrer de Pare Claret.

Per tot plegat, els policies han procedit a la detenció de Lluís B.F, de 22 anys d’edat i domiciliat a Besalú, per tres presumptes delictes: contra la seguretat del trànsit amb resultat de mort, per delicte d’omissió de socors i per homicidi imprudent amb resultat de mort.

El regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Joan Alcalà, ha expressat el seu condol als familiars de la víctima, ha demanat que s’actuï “amb el màxim rigor i contundència” i ha assenyalat que “malgrat que l’actuació de la policia ha estat pràcticament immediata després de l’accident, no s’ha pogut fer res per salvar la víctima”. Alcalà ha explicat també que tot indica que l’accident s’hauria produït a l’altura del semàfor per girar cap a la plaça d’Espanya, en els carrils en direcció a la plaça de Marquès de Camps. Segons sembla el motorista estava aturat i el cotxe no hauria respectat la senyal semafòrica. En aquest sentit, el regidor ha remarcat que “la detecció de les conductes d’infracció de les normes del trànsit, a través del controls de velocitat, d’alcoholèmia i de drogotest, a més de fomentar el respecte als semàfors, és una de les principals lluites i prioritats de la Policia Municipal, en la qual s’estan posant tots els esforços per tal de sensibilitzar sobre el fet que conduir sota els efectes de l’alcohol o les drogues pot produir conseqüències irreparables com les que desgraciadament s’han pogut comprovar avui”.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)