Notícies i comunicats

12/11/2014

L'Ajuntament de Girona impulsa un any més els Tallers d'Èxit Escolar

La iniciativa està plantejada com a recurs per prevenir el fracàs escolar

L'Ajuntament de Girona, amb la col·laboració de l’Oficina de Cooperació per al Desenvolupament de la Universitat de Girona (UdG), impulsa amb diversos centres educatius de la ciutat un programa de suport per evitar el fracàs escolar. Aquesta acció educativa no assistencial plantejada com a recurs per prevenir el fracàs escolar i tenir èxit en els estudis, té la funció de millorar les competències instrumentals i bàsiques dels alumnes i acompanyar-los en la transició de l’educació primària a la secundària.

 

El projecte de Tallers d’Èxit Escolar es basa en el voluntariat i, tal com subratlla la regidora de Joventut de l’Ajuntament de Girona, Roser Urra, “pretén oferir espais a persones que volen actuar a favor dels altres, ser solidaris i compromesos amb el seu entorn i, sentir-se implicades en la millora de l’educació dels joves en un marc on l’Ajuntament de Girona ofereix garantia de fer una acció vàlida i coherent”.

 

L’Oficina de Cooperació per al Desenvolupament de la UdG, col·laboradora del projecte, difon entre els estudiants universitaris aquesta iniciativa i vehicula la participació dels estudiants interessats com a monitors als diferents tallers. Al llarg de tot el curs escolar un total de 124 alumnes seleccionats pels mateixos centres educatius reben suport dels monitors voluntaris per reforçar aquelles àrees de coneixement que tenen menys consolidades, sempre amb el suport i compromís de les seves famílies.

 

Les sessions tenen habitualment una durada d’una hora i mitja i es faran dues vegades a la setmana. La metodologia d’intervenció inclou treball cooperatiu entre grups de 10-15 alumnes d’un mateix nivell educatiu i permet l’atenció directa i individualitzada en els processos d’aprenentatge, atenció a la diversitat i millora de les habilitats socials.

 

Durant aquest curs escolar 2014-2015 s’imparteixen els següents tallers a diferents sectors de la ciutat:

 

- Al sector de Palau s’atenen 24 alumnes de l’Institut Montilivi i 24 alumnes de l’Institut Santiago Sobrequés a l’equipament juvenil Els Químics Espai Jove.

 

- Al sector de Santa Eugènia s’atenen 30 alumnes de l’Institut Santa Eugènia a L’Estació Espai Jove.

 

- Al sector de Pont Major s’imparteixen tallers a 20 alumnes a l’Institut Narcís Xifra.

 

- Al sector de Barri Vell s’atenen 12 alumnes d’escoles de la zona i 12 de l’Institut Vicenç Vives al Centre Cívic Barri Vell-Mercadal.

 

- Al Centre Cristià dels Universitaris al sector de Sant Narcís també es duen a terme tallers en què s’atendran una vintena d’alumnes de diverses

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)