Notícies i comunicats

21/12/2017

S'obre al trànsit l'accés a les estacions de tren i bus des de la plaça de Joan Brossa

Aquesta tarda ja es podrà circular pel nou espai i es trauran també les tanques d'un dels trams del parc Central.

Aquesta tarda s’obrirà al trànsit de vehicles el giratori de la plaça de Joan Brossa, que ha d’esdevenir un nou punt d’accés a l’estació de trens de Girona i que serà el punt d’entrada principal a l’estació d’autobusos. A més, es trauran les tanques d’un dels trams del parc Central i d’aquesta manera es podrà recuperar la circulació de les persones per aquest espai després d’anys d’obres.

 

En el nou espai giratori, hi podran accedir tant els taxis –hi haurà una zona de 15 aparcaments reservada per a ells- com els vehicles privats –que disposaran d’una zona de 12 aparcaments reservada per pujar i baixar passatgers, amb un màxim de dos minuts d’estada. A més, s’han habilitat quatre aparcaments reservats per a persones amb mobilitat reduïda, 25 aparcaments de motos i en les properes setmanes s’hi instal·laran aparcaments de bicicletes. També s’hi ha creat una zona de càrrega i descàrrega per a vehicles de transport de mercaderies durant el dia, que servirà com a punt de parada dels busos interurbans en horari nocturn, quan l’estació de busos estigui tancada.

 

“Amb l’obertura d’aquest espai completem un capítol important en la recuperació del parc Central per a la ciutadania de Girona, en la connectivitat entre barris i en l’adequació de la plaça de Joan Brossa com a nexe i referent de la circulació al voltant de l’estació de trens i de busos de la ciutat”, ha remarcat el regidor d’Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Joan Alcalà. Per la seva banda, el regidor del Projecte Ferroviari, Carles Ribas, ha subratllat que “després de molts anys, per fi s’ha pogut alliberar un espai rellevant que ha estat ocupat per les obres durant molt de temps”.

 

El nou giratori està especialment indicat per accedir a l’estació de trens (tant convencional com d’alta velocitat) i a l’estació d’autobusos per totes aquelles persones que vinguin del sector nord-oest de la ciutat. Aquest nou accés complementa l’entrada a l’estació des de la plaça d’Espanya.

 

 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)