Notícies i comunicats

22/03/2017

La 23a Diada de Cooperació Solidària s'ha celebrat avui amb el lema "L'aigua, font de vida, un recurs escàs i necessari"

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha donat la benvinguda als participants a la jornada.

Aquest matí ha tingut lloc la 23a Diada de Cooperació Solidària, que és la cloenda de les diferents activitats realitzades durant el curs per les escoles participants entorn de la temàtica de l’aigua com a dret humà. Enguany hi han participat l’Escola Doctor Masmitjà i l’Escola Migdia. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha sigut l’encarregada de donar la benvinguda als participants de la jornada.

 

Al llarg del curs els alumnes han treballat la temàtica de l’aigua com a recurs necessari i imprescindible per a la vida i la relació directa que té amb la salut, amb l’objectiu de donar a conèixer la dramàtica situació en què viu una gran part de la població del planeta a causa de les dificultats d’aconseguir i accedir a l’aigua potable i al sanejament. Una altra de les finalitats del treball ha estat fer una reflexió sobre el propi consum d’aigua de la nostra societat i de quina manera podem reduir-lo per garantir-ne la sostenibilitat. Madrenas ha instat nens i nenes a “treballar la importància que té el recurs natural de l’aigua com a dret bàsic de les persones. Necessitem persones com vosaltres que sempre vulguin un món millor”.

 

La Diada ha tingut lloc al Centre Cultural La Mercè i en el transcurs de l’acte 120 nens i nenes, de 6 a 11 anys, de les dues escoles participants han exposat el que han treballat a l’aula amb els seus companys al llarg d’aquest curs, amb presentacions amb imatges. L’actor Pere Hosta ha estat l’encarregat de dinamitzar l’acte i, per cloure la jornada, s’ha fet una xocolatada de comerç just als voltants del Centre Cultural La Mercè.

 

La Diada de Cooperació està organitzada pel Consell Municipal d’Educació i el Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació de la ciutat i compta amb el suport i implicació dels mestres i els alumnes que hi han participat.


 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)