Notícies i comunicats

23/03/2017

L'Ajuntament de Girona impulsa un pla de millora del Mercat del Lleó i Mercagirona

Ara fa un any de la posada en funcionament del nou sistema de regulació de l'aparcament a la plaça de Francesc Calvet i Rubalcaba i el balanç és positiu.

Ara fa un any que l’Ajuntament de Girona, d’acord amb les associacions de comerciants del Mercat del Lleó (Associació de Comerciants de la Plaça Mercat de Girona i Associació de Pagesos del Mercat del Lleó), va decidir impulsar un pla de millora del mercat. Entre les actuacions previstes, cal destacar que s’han reordenat els vehicles comercials de l’exterior, a la plaça de Francesc Calvet i Rubalcaba, com a mesura davant la situació habitual d’aparcament de cotxes sense autorització ni ordre físic en la instal·lació. Des del consistori es fa un balanç positiu d’aquests primers dotze mesos d’entrada en funcionament de la regulació en aquest espai.

 

Concretament, s’ha apostat per definir un perímetre per a l’estacionament de vehicles identificats i vinculats amb les parades del mercat i, d’aquesta manera, s’ha aconseguit ordenar l’espai i fer-lo més accessible i amable per passejar i comprar. Actualment també es treballa en la millora de la distribució de les parades dels productors de fruita i verdura, dels productors de planter i dels venedors de roba i d’articles de simple ús.

 

A aquestes mesures de millora del Mercat Municipal d’Abastaments (o Mercat del Lleó) també s’hi afegeix la dels treballs de pintura interior i exterior de l’edifici, que han permès que el Mercat ofereixi un aspecte renovat. Cal tenir en compte que més enllà de les tasques habituals de manteniment, l’edifici no havia estat pintat de forma completa des de la seva remodelació l’any 1993.

 

Per complementar els serveis de millora del mercat i sobretot com a consideració a les persones usuàries, especialment les d’edat més avançada, s’han instal·lat set bancs a l’interior de l’edifici de dimensions ajustades als espais que permeten els passadissos.

 

La tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes, ha destacat que “amb aquest pla de millora es pretén promocionar i dinamitzar el Mercat del Lleó com a punt de referència de productes de proximitat de les comarques de Girona, així com potenciar comercialment l’espai com a nexe d’unió entre les dues grans zones comercials a cel obert de la ciutat”.

 

Durant el transcurs d’aquest any s’està treballant en la millora del terra del mercat, tant de l’espai de compra com de la zona de càmeres de fred, i en una nova il·luminació de la part exterior de l’edifici i els elements perifèrics.

 

Millores a Mercagirona

 

Durant el 2016 s’han portat a terme diverses actuacions de millora a Mercagirona d’acord amb els majoristes. Entre les accions desenvolupades, cal destacar que s’ha completat el mur que delimitava el perímetre de les instal·lacions. També s’han fet tasques de desbrossament, de tala d’arbrat, de neteja i de senyalització i distribució dels espais dedicats a emmagatzemar-hi palets, palots i envasos per al seu retorn.

 

Una altra de les millores que s’ha dut a terme ha estat la instal·lació de vinils per fer més opaques les lluernes del sostre de l’edifici. Aquesta mesura s’ha pres amb l’objectiu de reduir la incidència solar i calòrica sobre les zones d’exposició per a la venda de la fruita i verdura.


 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)