Notícies i comunicats

29/03/2017

Comença el període d'inscripcions per a la formació del projecte Construcció Connectada de l'Ajuntament de Girona

Es tracta de dues capacitacions professionalitzadores en l'àmbit de la construcció i les instal·lacions sostenibles i eficients. Els cursos començaran a l'abril i s'adrecen a persones aturades i preferiblement que pertanyin a col·lectius vulnerables provinents d'aquest sectors.

El mes d’abril començaran les dues propostes formatives dins del subprojecte Talent que forma part del projecte Construcció Connectada de l’Ajuntament de Girona. Es tracta de capacitacions professionalitzadores, pràctiques no laborals en empreses i espai de proves per formar i inserir col.lectius desfavorits en l’àmbit de la construcció i les instal·lacions sostenibles i eficients. Aquesta formació va adreçada a 20 persones aturades i preferiblement que pertanyin a col·lectius vulnerables provinents d’aquests sectors. 

L’objectiu d’aquestes formacions és millorar la situació socioeconòmica i ocupacional de les persones que hi participin. Els cursos es duran a terme a través de sessions teoricopràctiques a les aules, de 160 hores de durada, i pràctiques en tallers, de 100 hores de durada. La part pràctica culminarà amb la intervenció en diferents edificis públics per rehabilitar-los sosteniblement, a més de 240 hores de pràctiques no laborals en empreses. 

Les entitats col·laboradores per desenvolupar aquest programa són el Gremi d’Instal·ladors de Girona i la Unió d’Empresaris de la Construcció, i es preveu que els cursos finalitzin el mes de juliol. 

El projecte Construcció Connectada té com a objectiu principal la reactivació del sector de l’edificació fugint, però, del model tradicional i reconvertint-lo a través de la innovació i la implementació de sistemes intel·ligents, introduint aspectes d’eficiència energètica, mediambiental i criteris sostenibles que repercuteixen en les rendes de les llars i en el PIB del conjunt de la ciutat i en la qualitat de vida. En aquest sentit, existeix un gran potencial per a la creació de llocs de treball a través de l’especialització i capacitació dels treballadors provinents del sector de la construcció. Construcció Connectada s’emmarca dins la convocatòria de projectes innovadors i experimentals del Servei d’Ocupació de Catalunya. 

La tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes, ha destacat que “la formació és decisiva per aconseguir una ocupació de qualitat i amb aquests cursos es podrà millorar la formació de les persones en atur, centrant la capacitació professionalitzadora en sectors emergents i la potenciació de nous perfils professionals. La finalitat és reconvertir i potenciar un sector tradicional a partir de la innovació i la sostenibilitat econòmica, social i ambiental”. 

Primera jornada divulgativa: “Sostenibilitat en edificis residencials”

En el marc del projecte Construcció Connectada, ahir es va portar a terme la primera de les nou jornades de divulgació previstes relatives a la sostenibilitat i a la innovació en el món de la construcció. Aquestes sessions s’adrecen tant a professionals del sector com al públic en general que estigui interessat en la sostenibilitat, l’eficiència energètica, les noves tecnologies i els materials relacionats. 

“Sostenibilitat en edificis residencials” és el nom de la jornada que va tenir lloc ahir a la seu de la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. Dins el programa de l’acte, el president de l’Associació Catalana de Construcció Sostenible, Antoni Márquez, va fer la presentació el model de certificació mediambiental ECO8. Seguidament, l’arquitecte i gerent d’INCOVI, Josep Maria Coll, i el responsable de qualitat, medi ambient i seguretat d’INCOVI, Marcos Arráez, van explicar el primer edifici amb certificat ECO8 a Girona. Es tracta d’un habitatge ubicat a la Gran Via de Jaume I. Aquesta rehabilitació és un dels quatre edificis que han guanyat en l’àmbit nacional els Green Building Solutions Awards l’any 2016. L’empresa Verdaguer Germans va presentar també sistemes d’estructura de fusta com a material relacionat amb l’edifici anterior. Per acabar es va fer un “econetworking” per a l’intercanvi de coneixements entre els ponents i assistents. 

Les persones interessades en inscriure’s als cursos es poden posar en contacte amb l’Àrea de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l’Ajuntament de Girona. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)