Notícies i comunicats

30/03/2017

L'Ajuntament de Girona organitza dissabte una visita guiada a la depuradora de Campdorà

La proposta clourà les activitats programades per celebrar el Dia Mundial de l'Aigua.

Font: Ajuntament de Girona

L’Ajuntament de Girona organitza dissabte una visita guiada a la depuradora de Campdorà, que clourà les activitats programades en commemoració del Dia Mundial de l’Aigua. La visita, organitzada amb la col·laboració de TRARGISA, es farà de les 10.30 a les 12 h i cal inscripció prèvia. 

L’activitat s’inclou dins la programació que el consistori gironí ha organitzat des del 21 de març, amb propostes adreçades a tots els públics per conscienciar la ciutadania sobre la importància que l’aigua té tant per al medi natural com per a la nostra societat. A més d’aquesta visita guiada, l’Ajuntament de Girona n’ha programat dues més. Una al dipòsit d’emmagatzematge principal d’aigua de Palau, que es va fer dijous 23, i una a la planta potabilitzadora de Montfullà, que es va fer dissabte 25. 

El vicealcalde i regidor d’Associacions, Participació i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, ha subratllat “l’aposta del govern per la transparència en tots els àmbits, també amb l’apropament de la ciutadania als equipaments i les instal·lacions municipals, com ho demostra el fet que obrin les portes aquests dies amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua”. 

Fins a l’1 d’abril, l’entrada de l’Ajuntament de Girona també acull l’exposició “Estima l’aigua: cada gota compta”, cedida per l’Agència Catalana de l’Aigua i que recull una sèrie de consells d’estalvi d’aigua en l’àmbit domèstic familiar amb l’objectiu d’aconseguir una bona gestió de l’ús de l’aigua a les llars. 

La programació va començar dimarts de la setmana passada amb la xerrada “Llúdrigues, balques i blauets: L’evolució de l’estat del medi natural als rius de la ciutat de Girona”, a càrrec de l’ambientòleg i gerent del Consorci del Ter, Ponç Feliu. El dimecres 22 de març, coincidint amb el Dia Mundial de l’Aigua, el Centre Cultural La Mercè va acollir la XXIII Diada de Cooperació Solidària, que enguany va tractar sobre “L’aigua, font de vida, un recurs escàs i necessari”. 

El 22 de març va ser declarat Dia Mundial de l’Aigua per resolució de l'Assemblea General de les Nacions Unides de l'any 1993. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)