Notícies i comunicats

03/05/2018

El nou cicle de conferències de l'Arxiu Municipal de Girona completa el recorregut per la història de la fotografia de la ciutat

Sota el títol "Fotografiar Girona (II). Creació, tècnica i memòria", s'inicia avui una nova sèrie de xerrades al voltant del fet fotogràfic històric al municipi .

El nou cicle de conferències de l’Arxiu Municipal de Girona es dedicarà a completar el recorregut per la història de la fotografia a la ciutat. Sota el títol “Fotografiar Girona (II). Creació, tècnica i memòria”, es portarà a terme la segona part del cicle iniciat l’any passat per commemorar el 20è aniversari del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI).

 

L’activitat s’inicia avui (19 h, Arxiu Municipal de Girona) amb la conferència “Les galeries fotogràfiques a la ciutat de Girona. 1860-2004”, a càrrec de l’historiador i arxiver Jep Martí i es clourà el dijous 31 de maig, al mateix lloc i hora, amb la conferència “Noves imatges i tecnologies per a l’espectador de la societat de masses”, a càrrec del professor de la Universidad de Cantabria Bernardo Riego.

 

Dijous de la setmana vinent, dia 10 de maig, serà el torn de parlar sobre “Valentí Fargnoli: fotografia al servei del patrimoni”, en una conferència que pronunciarà l’arxiver municipal i director del CRDI, Joan Boadas. “L’edat d’or de la postal a Girona”, a càrrec del tècnic arxiver del CRDI David Iglésias, i “L’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Girona (AFIC)”, a càrrec de la historiadora i col·laboradora del CRDI, Fina Navarrete, completaran el cicle de conferències els dies 17 i 24 de maig, respectivament.

 

La voluntat de “Fotografiar Girona. Creació, tècnica i memòria” és oferir un recorregut que presenti el fet fotogràfic en el seu context històric i que analitzi la fotografia a la nostra ciutat en diferents àmbits: tècnica fotogràfica, fotògrafs de carrer, galeries de retrats, comunicació, comerç, creació i art. L’objectiu global és interpel·lar sobre els límits actuals d’aquella aventura que des de la seva presentació el 1839 a París, ha contribuït de manera decisiva a la comprensió i la interpretació de la nostra contemporaneïtat.

 

El cicle es va iniciar l’any passat amb la presentació del fet fotogràfic en el seu context històric i amb la mostra dels vastíssims i importants fons del CRDI. Les conferències programades van permetre copsar les dificultats del treball fotogràfic en els seus inicis, el treball dels fotògrafs de carrer, la fotografia de premsa en el període franquista i, finalment, fer una reflexió sobre el present, ja postfotogràfic, pel que fa al consum, ús i validació de les imatges.

 

Totes les conferències es faran a l’Arxiu Municipal i començaran a les 19 h. L’accés és lliure i gratuït.

 

 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)