Notícies i comunicats

10/05/2018

Les biblioteques de la ciutat s'uneixen a la Capitalitat del Bàsquet Femení 2018 de Girona

Aquests equipaments culturals acolliran un aparador itinerant de llibres sobre el bàsquet femení fins al desembre.

Girona és Capitalitat del Bàsquet Femení durant el 2018 i. amb l’objectiu que tota la ciutadania gironina en sigui coneixedora, les biblioteques de Girona acolliran un aparador itinerant de llibres sobre bàsquet femení des d’ara fins a finals d’any. Aquesta exposició consta de llibres del fons de les pròpies biblioteques així com de fons cedit per la Federació Catalana de Basquetbol. 

Des del passat 1 de maig i fins al 15 de juny l’aparador quedarà exposat a la Biblioteca Carles Rahola. Després serà el torn de la Biblioteca Just M. Casero, que exposarà l’aparador del 18 de juny al 31 de juliol. De l’1 d’agost al 15 de setembre serà la Biblioteca Antònia Adroher qui acollirà l’aparador temàtic. La Biblioteca Salvador Allende exposarà l’aparador del 17 de setembre al 31 d’octubre i l’últim torn serà el de la Biblioteca Ernest Lluch, que tindrà exposat l’aparador del 2 de novembre al 21 de desembre. 

L’exposició es complementarà amb un recull que ha elaborat Biblioteques de Girona -que es pot trobar a www.bibliotequesdegirona.cat - sobre els llibres i pel·lícules de bàsquet i, en especial sobre bàsquet femení, que es poden trobar a les biblioteques de la ciutat. També durant aquest període es distribuiran 15.000 punts de llibre a les biblioteques de la ciutat per commemorar la Capitalitat de Girona. 

La Federació Catalana de Basquetbol va impulsar la iniciativa l’any passat amb la intenció de potenciar el paper de la dona dins de l’esport, en el marc d’una localitat, al llarg de tot un any. Girona va agafar el relleu a Sant Feliu de Llobregat com a Capitalitat del Bàsquet Femení el passat 18 d’abril.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)