Notícies i comunicats

11/05/2018

Les obres per remodelar el Palau de Fires de Girona començaran el mes de juny

L'actuació més destacada serà la creació del nou accés principal a l'equipament a través de la façana que dóna al parc de la Devesa.

Aquest matí s’han aprovat a la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Girona les llicències d’obres que han de permetre remodelar el Palau de Fires de Girona per convertir-lo en un equipament més modern i adaptat a les noves necessitats de la ciutat i del sector de congressos, fires i esdeveniments. Està previst que les obres puguin començar el mes de juny.

L’actuació més destacada que es portarà a terme serà la creació del nou accés principal a l’equipament, que es farà a través de la façana est -la que dóna al parc de la Devesa- i on predominarà de forma destacada el vidre. A banda d’aquesta obra, també s’adequaran les instal•lacions a la normativa de seguretat i antiincendis i es prendran les mesures necessàries en matèria d’accessibilitat. Es preveu que les obres estiguin acabades al mes de setembre.

Tal com ha afirmat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, “aquest és el primer pas per dignificar el Palau de Fires de la ciutat i fer que esdevingui un equipament adequat al segle XXI, a l’alçada de la qualitat dels esdeveniments que hi tenen lloc i que tenen lloc a la ciutat”. Està previst que en una segona fase d’obres s’actuï sobre les sales de reunions, l’espai de la llotja de contractació i el restaurant de l’edifici.

A banda de les llicències d’obres, també s’ha atorgat de manera provisional –subjecta a l’execució de les obres previstes- la llicència municipal recreativa per a multiactivitat per a Fira de Girona per tal d’ampliar les activitats i els serveis que s’ofereixen des de l’equipament firal.

L’edifici del Palau de Fires es va construir el 1987 i fins ara no s’hi havia fet cap actuació integral, llevat d’obres menors i del tancament de l’aparcament.  

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)