Notícies i comunicats

16/05/2018

El V Festival Ludivers estrena un espai de lectura familiar i un cicle de xerrades al voltant del joc i l'educació

L'esdeveniment se celebrarà del 24 al 27 de maig a la plaça de l'U d'Octubre de 2017 i a l'Espai Cívic Mercadal.

Font: Ajuntament de Girona

Ludivers, el festival del joc i les cultures de la imaginació, arriba enguany a la cinquena edició i tindrà lloc del 24 al 27 de maig a la plaça de l’U d’Octubre de 2017 i a l’Espai Cívic Mercadal. La proposta afegeix a la programació d’aquest 2018 un espai de lectura familiar, amb presentacions de llibres i lectures de contes a càrrec dels seus autors, que s’ubicarà al “planeta” Imaginari, i el “Ludivers and talk”, un cicle de xerrades i conferències al voltant del joc i l’educació.

Les xerrades “Ludivers and talk”, que tindran lloc a l’Espai Cívic Mercadal, comptaran amb ponències i taules rodones amb la participació d’escriptors, escriptores, professionals del món de l’educació, la sociologia i la psicologia o fabricants de joguines, entre altres. En aquest espais es faran debats al voltant del joc lliure, la creativitat o els estereotips sexistes en les joguines. A l’Espai Cívic Mercadal també es durà a terme l’“Innobar Friki”, un debat dirigit a mestres i professorat en què es posarà de relleu el valor del joc com a eina educativa. Tots els debats es podran seguir en directe a través de la pàgina de Facebook de Ludivers: @ludiversgirona.

La regidora d’Igualtat i Drets Socials, Salut i Dinamització del Territori de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau, ha volgut destacar en la presentació del festival d’aquest matí que Ludivers “és la síntesi de tres grans eixos i apostes de la política municipal del consistori. Per una banda, apropa la cultura a tots els públics; per altra banda, és un clar exemple de col•laboració entre administració i entitats, i, per últim, és un emblema també del que significa que Girona sigui ciutat educadora, perquè integra els valors de l’educació intergeneracional i transversal a través d’eines singulars”.

El festival Ludivers d’aquest any manté l’estructura dels altres anys, amb el planeta Imaginari, integrat per l’espai de lectura familiar; el planeta Gastrolúdic, amb tallers gastronòmics; el planeta Articiència, amb tallers artístics i científics per a totes les edats; el planeta Juganer, amb un munt de jocs de taula moderns i tradicionals; el planeta Click&Dit, dedicat a les noves tecnologies, i el Miniplaneta, que canvia de nom respecte de l’any passat, però que continua dedicat als més menuts, i que consta de diversos materials perquè els petits puguin interactuar de manera lliure i espontània.

Enguany hi haurà vuit activitats de llançament, entre les quals cal destacar un taller de jocs creatius, una actuació del Mag Fèlix i un taller de construcció Trógonos en què es vol aconseguir construir les cases de l’Onyar i la Catedral amb elements de fusta i robes de colors.

Us podeu descarregar el dossier de premsa amb tota la programació des d’aquest enllaç.

NOTA: Imatge de la presentació d’aquest matí (d’esquerra a dreta, el director de Ludus Mundi i codirector del festival, Pau Regincós; la regidora d’Igualtat i Drets Socials, Salut i Dinamització del Territori de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau, i i la directora del Centre Cívic Barri Vell – Mercadal i codirectora del festival, Marta Combis) 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)