Notícies i comunicats

23/05/2018

La "Supernit a les biblioteques" arribarà a Girona aquest divendres

Es tracta d'una iniciativa promoguda pel Super 3 i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per fomentar la lectura entre el públic infantil.

Les biblioteques municipals de Girona participaran aquest divendres, dia 25 de maig, en la iniciativa “Supernit a les bibloteques”, promoguda pel Super 3 i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. La proposta té com a objectiu promoure la lectura entre el públic infantil. A Girona hi participaran les biblioteques Antònia Adroher, Carles Rahola, Just M. Casero i Salvador Allende.

La “Supernit” té per objectiu fer arribar als més petits la importància de la lectura i, per fer-ho, el Super3 ha ideat una aventura multitudinària, simultània i transmèdia per nens i nenes de tot el territori. L’aventura consisteix en resoldre quatre enigmes per obrir un cadenat amb el qual el Sr. Pla i el seu ajudant han tancat la porta de la biblioteca amb la Nenúfar i la Matoll, tots ells personatges del Super 3. Les solucions d’aquests enigmes són els quatre números que permeten obrir el cadenat i, per això, els nens i nenes estan convocats, a la “Supernit a les biblioteques”, a resoldre els enigmes i obtenir els dos últims números que obriran el cadenat de la superbiblioteca.

L’activitat és gratuïta però l’aforament i és limitat i es recomana inscriure’s prèviament a la biblioteca triada. La “Supernit a les biblioteques” començarà a les 20 h d’aquest divendres i tindrà una durada d’una hora. Els nens i nenes que hi vulguin participar hauran de presentar-se a la biblioteca escollida una mica abans de l’hora d’inici acompanyats d’una persona adulta.

Més de 150 poblacions i 270 biblioteques municipals oferiran conjuntament aquesta activitat gratuïta, gràcies a la col·laboració de la Diputació de Barcelona, la Diputació de Girona, el Consorci de Biblioteques de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Aquesta activitat s’emmarca entre els objectius recollits al Pla de Lectura 2020.

 

 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)