Notícies i comunicats

28/04/2014

Un tast de 'Girona, Temps de Flors' a Barcelona

El vincle entre les dues ciutats fa un pas més en una nova edició del festival floral amb una petita mostra a la capital catalana. Barcelona acollirà quatre projectes florals en espais emblemàtics que es podran visitar del 28 d'abril al 4 de maig.

Font: Ajuntament de Barcelona

Per la seva banda, l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha destacat “el valor que representa un gest de generositat fraternal per part de l’Ajuntament de Barcelona” i ha afirmat que “no som aquí per presentar Girona, Temps de Flors, sinó per fer una cosa més civilitzada: som aquí per donar les gràcies per l’acollida que ens ha donat Barcelona i per convidar-vos a venir a Girona del 10 al 18 de maig perquè us rebrem amb els braços oberts”.

Els espais de l’itinerari de Temps de Flors a Barcelona – Pati de l’Ajuntament, Pati de la Casa de l’Ardiaca, Casa Padellàs – Museu d’Història – i La Casa dels Entremesos – “han estat escollits per les seves similituds amb els indrets on transcorre el festival a Girona, per tal de traslladar a Barcelona l’esperit del festival original”, com ha destacat la regidora de Turisme i Comerç de l’Ajuntament de Girona, Coralí Cunyat. La regidora ha volgut agrair la feina dels 40 voluntaris que han treballat en el muntatge de l’itinerari a Barcelona.

Coralí Cunyat ha acabat convidant els barcelonins a viure Girona, Temps de Flors i ha destacat que “Girona us espera per viure la màgia de la bellesa natural que és art”.

Nous espais i homenatge a la fundadora

Girona, Temps de Flors arriba aquest any a la seva 59a edició amb 185 projectes florals repartits en 145 espais (82 patis, 54 monuments i 9 jardins), entre els quals destaquen, com a novetat, la Casa Pastors, que acollirà un projecte floral i una exposició d’art contemporani, i els soterranis de la Catedral, que es reobren al públic després de les excavacions realitzades els anys 2001 i 2014. L’exposició es podrà visitar cada dia de les 10 a les 21 h i, com ja ve sent tradició, tindrà un horari de tancament especial durant tres jornades: els dissabtes 10 i 17 de maig i el dimecres 14 de maig, dies en què els espais es tancaran a les dotze de la nit. La mostra d’aquest any tindrà una càrrega emotiva especial, ja que serà la primera que es viurà sense la seva fundadora, Maria Cobarsí, que va morir l’estiu passat. Gran part dels projectes florals d’aquesta edició recordaran la seva figura i serviran per retre-li homenatge.

La cultura tornarà a tenir un paper destacat en la mostra d’enguany. La seixantena de concerts que s’oferiran, entre la tercera edició de Girona A Cappella Festival, els concerts dels cicles corals i d’escoles de música i les activitats per celebrar el Dia Europeu de l’Òpera, o els dibuixos dels Urban Sketchers i la iniciativa Girona, mots i flors completaran l’oferta de propostes durant els dies de l’exposició floral. Aquest any, a més, hi ha un nou al·licient d’interès cultural i patrimonial al recorregut de Girona, Temps de Flors: la descoberta del bany ritual o micvé de la ciutat, utilitzat per la població jueva del 1435 fins a la seva expulsió, que es podrà visitar al Centre Bonastruc.
 

Més a prop que mai en tren

Aquest any s’oferiran 60.000 places per viatjar a Girona des de Madrid, Saragossa i Barcelona en el trens d’alta velocitat durant l’exposició floral. A més, els dos caps de setmana de la mostra es programaran 8 trens especials en el trajecte Barcelona-Girona. Aquests combois significaran un increment de 3.176 places respecte les que s’ofereixen habitualment entre les dues ciutats i tindran un horari especial: sortiran de Barcelona-Sants a les 8.55 h i tornaran de Girona a les 21.22 h. Renfe oferirà a més 16.000 places promocionals amb destinació Girona que permetran viatjar des de Saragossa per 21 euros i des de Madrid per 34 euros.    

 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)