Notícies i comunicats

02/05/2014

Es presenta una cadira de rodes amb tecnologia Segway per fer més accessible Girona a les persones amb mobilitat reduïda

El regidor de Serveis Socials, Cooperació i Participació, Eduard Berloso, n'ha destacat les qualitats durant un recorregut per la ciutat.

Font: Ajuntament de Girona

Aquest matí s’ha presentat una cadira de rodes innovadora, que utilitza tecnologia Segway, i que té com a objectiu millorar l’accessibilitat de persones amb mobilitat reduïda pels carrers de ciutats com Girona. L’empresa gironina Válida sin Barreras és l’encarregada de distribuir aquesta cadira, anomenada Genny, que té l’objectiu d’aconseguir que l’usuari tingui una estabilitat i una llibertat de moviments màxima, tot permetent-li de realitzar còmodes desplaçaments per qualsevol tipus de superfície amb tan sols un lleuger balanceig del cos.

El regidor de Serveis Socials, Cooperació i Participació de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, ha destacat les qualitats d’aquesta innovadora cadira de rodes durant el recorregut de mostra que s’ha fet pel carrer de la Força i per la pujada de la Catedral. “Ens apuntem la idea i la valorarem, sempre amb la voluntat de fer que a Girona hi hagi tots els serveis per als nostres ciutadans i per a les persones que ens visiten”, ha destacat Berloso.

Durant l’acte, el director comercial de Válida sin Barreras, Albert Vila, ha ressaltat alguns dels atributs de la cadira Genny com ara que la persona que hi està asseguda “sempre controla la tracció i, amb el tronc del cos, la direcció de la màquina”, “que permet a l’usuari mantenir-se actiu” o que és apta per a qualsevol tipus de terreny, “des de pujades amb empedrats fins a sorra”. Un dels usuaris de la cadira a Girona, el soci-fundador de MIFAS Mario Rueda, ha subratllat la mobilitat i l’autonomia que li dóna aquesta nova cadira. “Per a mi, són les meves cames”, ha conclòs.  

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)