Notícies i comunicats

06/05/2014

"Color latent" obre les portes del fons d'art contemporani de la ciutat

La Casa Pastors acull, des d'ahir i fins al 14 de setembre, una selecció de 70 obres d'artistes actius de Girona i les comarques gironines.

Font: Ajuntament de Girona

La Casa Pastors acollirà fins al 14 de setembre la mostra “Color latent”, una exposició inèdita del fons d’art contemporani de la ciutat que recull l’obra de 70 artistes actius de la ciutat de Girona i de les comarques gironines. A través de la pintura, l’escultura, la ceràmica, el tapís, el gravat, la fotografia, la instal·lació, el collage o el vídeo s’hi podran veure diferents formes d’expressar sensibilitats, comunicar idees o transmetre pensament i reflexió d’artistes gironins en el període 1983-2013.

“Color latent” permetrà, a més, incorporar l’espai de la Casa Pastors al patrimoni públic de la ciutat, destinar-los a usos culturals i convertir-lo en un nou museu per a l’art modern i contemporani gironí. “Avui posem al servei de l’art contemporani gironí un equipament que ens permetrà oferir una visó local però alhora una visió global; que ens permetrà que els artistes, el públic, tinguin un equipament que estigui al mateix nivell en que es troba ja formalment el teatre o la música”, va afirmar l’alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont, durant la presentació de l’exposició. L’alcalde va afegir que Casa Pastors “està cridada a jugar un paper del molt pes a la ciutat del futur”. La comissària de l’exposició, Carme Sais, va destacar el treball realitzat per aconseguir crear un “fil conductor estilístic i cronològic de l’exposició”.

Principalment, la temàtica que es veu representada en la selecció d’obres que s’exposaran aquests mesos són el temps, la memòria, el cos, el paisatge, la figura humana, la ciutat, la política o la religió, temes interpretats a partir de processos com la figuració, l’abstracció, l’art conceptual, el realisme, la narrativitat o la crítica social i política. Aprofitant la celebració del festival Girona, Temps de Flors, del 10 al 18 de maig, durant aquest període l’exposició estarà oberta cada dia de les 10 a les 21 h. La resta dels dies estarà oberta de dimarts a diumenge, de les 11 a les 18.30 h.

Per a més informació, podeu consultar el catàleg virtual a www.girona.cat/colorlatent. També podeu seguir la informació sobre l’exposició a les xarxes socials Facebook (http://www.facebook.com/artsgirona) i Twitter (https://twitter.com/arts_gi) a través de l’etiqueta #colorlatent.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)