Notícies i comunicats

09/05/2014

El Concurs d'Amanides als centres escolars arriba a la cinquena edició

Aquesta tarda (18 h) es farà la fase final del concurs a l'Escola d'Hostaleria i Turisme

Seguint amb les activitats de final de curs dels centres educatius de la ciutat, avui a la tarda (18 h) l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona acollirà la fase final del V Concurs d’Amanides organitzat per l’Ajuntament de Girona amb la col·laboració de l’Associació d’Hostaleria de Girona i l’Associació de Comerciants de la Plaça del Mercat. Aquesta activitat està adreçada a nens i nenes d’educació primària de les escoles de Girona i a les seves famílies.

“L’objectiu és promoure una alimentació sana i fomentar la presència dels horts a les escoles de la ciutat”, ha destacat Muradàs. Amb aquesta iniciativa es pretén anar més enllà del treball i manteniment de l’hort i fer descobrir als nens i nenes de la ciutat que les verdures i hortalisses que fan créixer als horts de les seves escoles i de casa seva són uns productes immillorables per a la seva alimentació. També es vol propiciar el plaer de menjar bé, aprendre a preparar bé els aliments i adquirir el gust per la cuina. Per això a les bases del concurs, entre altres condicions, es demana que les receptes incloguin, com a ingredient principal, algunes hortalisses conreades a l’hort de l’escola o de casa.

Es lliuraran premis i accèssits a l’amanida més ben presentada, a l’amanida més gustosa i a l’amanida més de l’hort. L’Associació d’Hostaleria de Girona atorga tres premis que consisteixen en un àpat per a les famílies guanyadores en un restaurant de la ciutat. L’Associació de Comerciants de la Plaça del Mercat atorga tres premis que consisteixen en un talonari per anar a comprar al Mercat del Lleó. L’Escola d’Hostaleria col·labora cedint l’espai i el material per a la realització del concurs.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)