Notícies i comunicats

09/05/2014

Cash flow, una eina lúdica i educativa per aprendre estratègia financera

Un joc de taula esdevé eina d'aprenentatge per a emprenedors al darrer Parlem de...

Font: Girona Emprèn

L’última sessió A Girona Emprèn parlem de... ha consistit a fer una partida de Cashflow, un joc de taula pensat per donar a conèixer conceptes financers i experimentar la presa de decisions pel que fa a la gestió dels nostres recursos econòmics, tant a nivell familiar com empresarial.

Al llarg de la partida els emprenedors/res es troben amb diferents circumstàncies: oportunitats de negoci, despeses imprevistes, inversions, escollir entre diferents productes bancaris, etc. Els jugadors hauran de portar l’estat comptable d’ingressos i despeses. A mesura que avança el joc, les cartes dels jugadors són una excusa per parlar i aprendre conceptes financers, com per exemple l’interés TAE, la diferència entre bancs i caixes, què són els interessos simples i compostos, els ingressos actius o passius, valorar el cost i oportunitat davant una inversió, entre d’altres.

La sessió, amb una valoració mitjana per part dels 13 participants de 9,12 sobre 10, va estar dinamitzada per l’economista i expert en mercats financers José Ramon Blanco Cabaleiro, President-Fundador de l’Associació Xarxa Ètica de professionals de les Comarques Gironines.

La propera sessió A Girona Emprèn parlem de... tindrà lloc el dimecres 21 de maig a partir de les 4, a càrrec de factoriadlletres, que ens explicaran com millorar la comunicació escrita a la nostra empresa. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)