Notícies i comunicats

16/05/2014

El jugador de la NBA Marc Gasol funda un club escola de bàsquet a Girona

Aquest matí s'ha presentat el Club Escola de Bàsquet Marc Gasol, que començarà el recorregut la temporada 2014-2015.

Font: Ajuntament de Girona

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el jugador de la NBA, Marc Gasol, han presentat aquest matí un nou club escola de bàsquet a Girona que portarà el nom del jugador. El Club Escola de Bàsquet Marc Gasol (CEB Marc Gasol) és una aposta, una il·lusió i un desig personal del basquetbolista de Sant Boi de Llobregat i compta amb la col·laboració i la implicació de l’Ajuntament de Girona que. En paraules de l’alcalde de la ciutat, aquesta iniciativa s’aconsegueix unir “la marca Girona amb la marca Gasol” i això és “un actiu que pot generar molts beneficis per a la ciutat en diferents àmbits: es reforça el seu paper de capital de les comarques gironines, augmenta la seva projecció exterior, qualifica l’esport de base a Girona i a les comarques gironines i té un efecte de retroalimentació amb el teixit de l’esport de base”.

Durant la seva etapa a l’Akasvayu Girona, Gasol va viure la seva eclosió com a jugador de bàsquet i una sèrie d’experiències que l’han portat a crear un vincle especial amb la ciutat. L’alcalde ha ressaltat aquestes “arrels” gironines de Gasol i ha remarcat especialment la “vocació de lideratge” i el “compromís de futur, continuïtat, creixement i maduració” del projecte a Girona. L’actual jugador dels Memphis Grizzlies sempre ha tingut un record especial per Girona a tot arreu on ha anat. “Sóc molt feliç perquè gràcies a tots heu fet realitat el meu somni. Sempre he volgut tornar als gironins tot el que em van donar a mi”, ha destacat Gasol.

La voluntat del Marc Gasol amb l’impuls d’aquest nou club de la ciutat és contribuir, “amb la màxima humilitat, amb compromís, esforç i una metodologia pròpia”, a fer que els joves valors de la demarcació puguin desenvolupar el seu potencial a Girona. El CEB Marc Gasol pretén posar a disposició dels jugadors les condicions d’entrenament adients per desenvolupar-se com a esportistes i treballar garantint-ne la formació integral en els àmbits esportiu, acadèmic i personal. En l’àmbit esportiu, es faran entrenaments setmanals per equip i entrenaments individuals i en grups reduïts pe tal de poder optimitzar la millora de diferents aspectes relacionats amb el bàsquet: la part tècnica, la part tàctica i elements relacionats amb la condició física.

La regidora d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs, ha subratllat el fet que es tracti d’un projecte “de Girona i per a Girona” i ha manifestat la voluntat del consistori d’estar al costat de l’entitat en tot moment. Per la seva banda, el secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Ivan Tibau, ha subratllat que es tractava d’un dia “feliç pel bàsquet i per l’esport català” ja que “som testimonis del naixement d’un nou club”.

El club començarà el recorregut la temporada 2014-2015 i es confeccionaran equips de categoria preinfantil, infantil, cadet i júnior, a partir d’un procés de selecció de jugadors. Les proves de selecció es faran el diumenge 1 de juny al Pavelló Municipal d’Esports Santa Eugènia – Montfalgars. Per participar-hi caldrà inscriure’s a través d’un formulari a la pàgina web del club. Aquest pavelló, juntament amb el de Fontajau i el pavelló de Vilablareix, seran els espais

L’organigrama del club estarà encapçalat per Marc Gasol, que en serà el president. Àlex Formento serà el vicepresident; Marc Pena, el director esportiu, i Jesús Escosa, el secretari tècnic. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)