Notícies i comunicats

25/10/2017

Salutacció promocionarà de nou la salut entre els joves amb una barraca informativa a la Copa

Es porten a terme diverses accions per prevenir les conductes de risc juvenils durant les Fires de Sant Narcís.

La Taula de Promoció de la Salut Jove a Girona (Salutacció), constituïda per l’Ajuntament de Girona, la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, Creu Roja Joventut, l’Associació Comunitària Anti-Sida de Girona i l’Agència de Salut Pública de Catalunya, desenvoluparà enguany, per quinzè any consecutiu, el programa “Salut i Festa”. Aquest programa inclou un conjunt d’actuacions per a la promoció de la salut entre els joves mitjançant voluntariat de l’Oficina de Cooperació de la Universitat de Girona i en col·laboració amb la Fundació Salut i Comunitat i l’Associació Diversa. 

Amb motiu de les Fires de Girona, i arran de l’èxit de les anteriors edicions, s’habilitarà la barraca de Salutacció com a punt d’informació a la Copa. L’objectiu de l’actuació és la reducció de les conductes de risc entre la població jove que participa en aquesta festa. 

Amb la intervenció en aquesta barraca es pretén transmetre als joves i al seu entorn més pròxim la necessitat de l’oci responsable a través de diverses “Nits temàtiques” que permeten tractar específicament diferents temes relacionats amb la salut juvenil, així com sensibilitzar sobre les agressions sexistes. Hi haurà la “Nit alternativa”, sobre activitats d’oci; la “Nit eròtica”, sobre conductes sexuals; la “Nit del globus”, sobre consum d’alcohol; la “Nit digital”, sobre l’ús de les noves tecnologies, i la “Nit de la xocolata”, sobre el consum de cànnabis. 

Enguany, la barraca estarà oberta cinc nits de Fires: divendres 27, dissabte 28 i dimarts 31 d’octubre i divendres 3 i dissabte 4 de novembre, de les 23 a les 2.30 h de la matinada. S’hi atendran totes les demandes d’informació sobre salut que puguin formular els joves i no tant joves que s’hi acostin i es desenvoluparan activitats alternatives i saludables com jocs tradicionals, un taller de percussió, un foto concurs, etc. 

A més de la barraca, les darreres dues setmanes 300 adolescents de la ciutat han visitat l’exposició “Ètica Etílica” a Els Químics Espai Jove. Amb aquesta exposició s’ha pretès aprofundir sobre diferents situacions i conductes de risc associades a les nits de festa relacionades amb el consum d’alcohol. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)