Notícies i comunicats

28/10/2017

Comença la 56a edició de la Fira de Mostres

Enguany hi participen 397 expositors de diversos sectors com alimentació, motor, indústria, tecnologia, decoració, construcció, turisme, serveis i emprenedoria.

Font: Fira de Girona

Aquest matí ha quedat inaugurada la 56a edició de la Fira de Mostres de Girona, que es podrà visitar fins al dimecres 1 de novembre de 10h a 20h al Palau de Fires de Girona. Els visitants tindran l’oportunitat de veure i conèixer empreses gironines i d’altres punts del territori que presentaran els seus productes i novetats a la fira, a més de participar en diverses activitats que els expositors han preparat. La Fira de Mostres és una de les principals fires multisectorials de Catalunya i aglutina diversos sectors com alimentació, motor, indústria, tecnologia, decoració, construcció, turisme, serveis i emprenedoria. 

A la inauguració que ha tingut lloc aquest matí a les 10h, han assistit diverses autoritats, entre elles el president del comitè executiu de la Fundació Fira de Girona i president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, qui ha destacat que “és un motiu d’orgull” el creixement en número d’expositors respecte l’any passat (un 3%), ja que considera que és “senyal de la confiança que dipositen en la fira els empresaris”. Espadalé ha fet balanç de l’activitat empresarial i econòmica a les comarques gironines i ha afirmat que “hem aconseguit superar els anys més delicats de la crisi econòmica” i confia en que amb les mateixes eines que ho han permès, “audàcia, compromís, talent, cooperació i feina ben feta”, es puguin superar les incerteses actuals. 

Posteriorment, ha agafat la paraula el vicepresident de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, qui ha destacat “l’èxit i les dimensions” assolides per la fira, que la situen “al nivell d’un gran esdeveniment firal”. A més, ha celebrat el retorn del 87% dels expositors que van estar presents a la fira l’any passat, ja que evidencia que “els hi va anar bé i van fer comerç i negoci”. Per a Noguer, les dades de la fira demostren que “el teixit econòmic del nostre país i especialment el de les nostres comarques és fort”. Finalment, ha acabat el seu parlament afirmant que “la Fira de Mostres és una oportunitat més per enamorar els ciutadans vinguts d’altres contrades perquè descobreixin el potencial de la ciutat de Girona”. 

Per últim, ha estat el torn de paraula de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, qui ha agraït a les persones empresàries “el seu compromís i la responsabilitat amb el territori”. Madrenas ha recordat que “portem sis anys de reducció de l’atur i d’augment sostingut de l’ocupació”, i ho atribueix a “la complicitat de moltes persones, sectors i entitats”. En relació a la Fira de Mostres, Madrenas ha afirmat que “aquesta fira ens farà percebre que tenim un territori molt potent en termes de dinamització econòmica i en termes de musculació de les nostres empreses”. Ha conclòs que la fira “és un aparador immens de la dinamització del nostre territori”, i ha afegit que també “és una fira útil per fer negoci”. 

A la inauguració de la 56a Fira de Mostres també han assistits regidors de l’Ajuntament de Girona, el rector de la Universitat de Girona, Sergi Bonet, la directora de la Fira de Girona, Coralí Cunyat, i altres personalitats.  

FONT: Fira de Girona

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)