Notícies i comunicats

07/11/2019

La Policia Municipal de Girona i els Mossos d'Esquadra fan balanç policial de les Fires de Sant Narcís 2018

S'han interposat 43 denúncies per estacionar a l'interior de la Devesa sense autorització.

L’inspector en cap de la Policia Municipal de Girona, Joan Jou, i l’inspector i cap de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) Gironès-Pla de l’Estany dels Mossos d’Esquadra, Xavier Domènech, han donat a conèixer les dades del balanç policial de les Fires de Sant Narcís 2018 aquest matí. La festa major de la ciutat ha tingut lloc del 26 d’octubre al 4 de novembre.

 

Una de les informacions que cal destacar són les 43 denúncies que s’han interposat per estacionar a l’interior de la Devesa sense autorització. Aquesta actuació ve motivada per la iniciativa de l’Ajuntament de Girona de limitar l’aparcament al parc durant les Fires a un vehicle habitatge per parada. A més, només s’ha permès que hi aparquessin els firaires que viuen a més de 25 km de Girona.

 

Cal ressaltar també la intensificació dels dispositius per garantir el compliment de les ordenances municipals i el civisme a la ciutat, especialment en horari nocturn amb el reforç d’efectius patrullant i amb la unitat canina activada durant la nit. Aquest fet ha comportat l’augment de denúncies per tinença o consum de drogues, consum d’alcohol, de falta de respecte i desobediència als agents de l’autoritat i de desordres públics.

 

Una altra dada remarcable és el descens de denúncies relacionades amb la venda ambulant a la ciutat (31 el 2017 davant de les 6 del 2018).

 

Pel que fa als delictes, cal subratllar la disminució dels furts. Les denúncies han passat de les 239 a les 149 denúncies, xifra que representa una reducció del 55,70%. En l’àmbit dels fets delictius, s’han fet quinze detencions per robatori amb violència i intimidació durant els dies de Fires.

 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)