Notícies i comunicats

15/03/2017

Arriben les 8es Jornades de Medi Natural de Girona

L'activitat, que tindrà lloc aquest cap de setmana, acollirà un gran nombre de projectes i estudis dedicats al coneixement de la flora i la fauna de l'entorn del municipi.

L’Ajuntament de Girona organitza un any més les Jornades de Medi Natural a Girona, que aquest 2017 arriben a la vuitena edició. L’activitat tindrà lloc aquest cap de setmana, dies 18 i 19 de març, a l’Aula Magna de la Facultat de Ciències de la Universitat de Girona. L’objectiu de les jornades és crear un espai de coneixement i estudi de la flora i la fauna de la ciutat.

 

El professor de la Universitat de Girona i de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, Joan Font, inaugurarà el programa dissabte amb la xerrada “Diverses mirades botàniques de Girona”. A continuació, durant tot el dia, tindran lloc una quinzena de ponències de temes diversos relacionats amb el medi natural a Girona i rodalia. Les activitats de dissabte es tancaran amb la conferència “La fotografia de natura: aventura, conservació o afició”, a càrrec del fotògraf de natura Oriol Alamany.

 

Els estudis que es presentaran són treballs d’investigació de professors i estudiants de la Universitat de Girona, treballs de recerca d’alumnes de batxillerat i projectes de diferents entitats dedicades a aquest àmbit. La llúdriga, el turó, la salamandra o la tortuga d’estany seran alguns dels protagonistes d’aquestes recerques.

 

El diumenge es portarà a terme una sortida per conèixer la vegetació de Girona i el seu entorn natural.

 

L’Ajuntament de Girona organitza aquestes jornades amb la col·laboració del Campus de Patrimoni Cultural i Natural de la Universitat de Girona, l’Associació de Naturalistes de Girona, l’Associació El Blauet, el Consorci de les Gavarres, el Consorci del Ter, l’Institut Jaume Vicens Vives, l’Escola Maristes-Girona i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)