Notícies i comunicats

09/03/2017

L'Ajuntament de Girona, la Diputació i la Generalitat de Catalunya commemoren conjuntament el Dia Internacional de les Dones

L'acte va tenir lloc ahir a la tarda al Saló de Descans del Teatre Municipal

Font: Ajuntament de Girona

L’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya a Girona van commemorar ahir a la tarda de forma conjunta el Dia Internacional de les Dones. L’acte, que va tenir lloc al Saló de Descans del Teatre Municipal, va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el vicepresident de la Diputació Fermi Santamaria, i el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús, entre altres autoritats, representants d’entitats i ciutadania a títol individual. 

La commemoració va començar amb la lectura de la declaració institucional de la jornada per part de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. A continuació, va tenir lloc el col·loqui “L’apoderament econòmic de les dones en l’actual mercat laboral”, en el qual van intervenir la presidenta de l’Associació Gironina d’Empresàries, M. Rosa Agustí; el president executiu de Metalquimia, Josep Lagares, i la gerent d’Ecosol, l’empresa d’economia solidària de Càritas Diocesana, Anna Güell. El director el Diari de Girona, Jordi Xargayó, va estar l’encarregat de moderar el debat. 

L’acte d’ahir s’emmarca en les commemoracions que se celebren arreu amb motiu del Dia Internacional de les Dones cada 8 de març, una data que com diu el manifest institucional “és un símbol per a les dones dels cinc continents”. La declaració també recorda que, tot i els avenços, encara falta recorregut per aconseguir la igualtat efectiva entre dones i homes i afegeix que per acabar amb les discriminacions “cal que les dones siguin presents a tots els espais de decisió. Sense aquesta presència, totes les polítiques d’igualtat seran parcials i insuficients”. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)