Notícies i comunicats

09/03/2017

Traspasseu-ho, d'Isidre Manils, s'instal·la al Centre Cultural la Mercè

La mostra, forma part del programa Itiner'Art de la Fundació Vila Casa.

El dijous dia 2 de març, a les 19.30 h, va tenir lloc al Centre Cultural la Mercè la inauguració de l'exposició Isidre Manils "Traspasseu-ho". Una xerrada entre Natàlia Chocarro, Jesús Martínez Clarà i el mateix artista a les 19 h, va donar pas a la inauguració a les 19.30 h. La mostra, que es podrà visitar fins al 27 de maig a la Sala d’Exposicions del Centre Cultural la Mercè, forma part del programa Itiner’Art de la Fundació Vila Casas i ha estat produïda per l’Escola Municipal d’Art.

Autor d’una obra que centra el seu imaginari en el cel·luloide, Isidre Manils (Mollet, 1948) projecta narratives visuals d’universos aparentment inconnexos i oberts a construccions mentals definides per la percepció de l’espectador. Poètiques pictòriques seqüencials, disposades de forma lenta i minuciosa sobre el llenç, en un procés creatiu que, a diferència del món cinematogràfic, no té vocació de narrar una història concreta. L’obra de Manils projecta una gran pantalla visual que recorre el món de les imatges i la seva inherent artificiositat per extreure’n la sensualitat. És així com l’univers de Manils esdevé intencionadament resplendent.

En aquest sentit, l’exposició planteja punts d’encontre entre el treball precís de Les portes del paradís –dues grans teles de més de 5 m d’amplada cadascuna, on l’ocultació d’allò bell, però també d’allò sinistre, provoquen una tensió formal-; una selecció de dibuixos de la mateixa sèrie i de la sèrie Palimpsest, tres dibuixos de gran format realitzats en carbó, i l’obra inèdita 91m –pel·lícula construïda, a partir d’“acoblaments”, tècnica iniciada a la dècada dels 70.
El mateix dia de la inauguració a les 7 de la tarda, tindrà lloc una conversa entre Jesús Martínez Clarà, professor d’art de l’Escola Massana; Natàlia Chocarro, comissària de l’exposició i coordinadora del programa Itiner’Art, i l’artista.

D’altra banda, el dia 4 d’abril a les 20 h, al Cinema Truffaut de Girona, es portarà a terme la conferència “Cinema i estètica: qüestions de posada en escena”, a càrrec del professor d’art i estètica a la Universitat de Girona Àngel Quintana, en diàleg amb l’artista. Es completarà l’activitat amb la projecció de “Primavera Tardía”, de Yasujiro Ozu (1949).  

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)