Notícies i comunicats

23/03/2017

L'Ajuntament de Girona reparteix terra vegetal de producció pròpia a les hortes municipals

Es tracta d'un adob orgànic que es pot utilitzar com a substitut dels adobs químics que s'apliquen al sòl i que es produeix amb els residus verds que es generen a través de l'activitat de les brigades municipals.

L’Ajuntament de Girona ha començat a repartir a les hortes de Santa Eugènia adob orgànic produït arran dels residus verds que es generen amb l’activitat pròpia de les brigades municipals. Aquesta actuació s’ha iniciat amb motiu de l’arribada de la primavera i s’estendrà també a altres espais de la ciutat per millorar els parterres i les jardineres. 

El mètode per aconseguir aquest adob és el següent: les restes de les podes, les segues i altres actuacions s’apilonen al viver municipal, on es voltegen i s’humidifiquen amb la finalitat que es degradin i generin compost, un producte orgànic i estable en el temps per fertilitzar la terra. 

Aquest compost resultant és un adob orgànic ric en fòsfor i nitrogen, de color fosc i amb un punt d’humitat gràcies a la matèria orgànica que té i que es pot utilitzar com a substitut dels adobs químics. Aquest adob orgànic millora l’activitat microbiana del sòl i afavoreix la respiració de les arrels i la germinació de les llavors. A més, allibera lentament els nutrients i millora tant l’estabilitat estructural de la terra com la capacitat de retenció d’aigua.

Tal com ha explicat el vicealcalde i regidor d’Associacions, Participació i Sostenibilitat de l’Ajuntament, Eduard Berloso, aquesta iniciativa “respon al compromís municipal de portar a terme polítiques de sostenibilitat a Girona” i ha explicat que “la voluntat és que els residus produïts per l’activitat pròpia de les brigades esdevinguin un recurs per a la ciutat”.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)