Notícies i comunicats

17/07/2019

L'Ajuntament de Girona adquireix la masia de Can Burrassó, a Santa Eugènia, per ubicar-hi la subcomissaria de la Policia Municipal

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la família propietària de l'habitatge han firmat aquest matí la compravenda de l'immoble.

La instal·lació d’una nova subcomissaria de policia de proximitat a Santa Eugènia ha fet un pas endavant aquest matí amb la compra de la masia Burrassó, on s’ubicarà l’equipament municipal. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas i representants de la família Masó, propietària de la masia, s’han reunit aquest matí a l’Ajuntament i han fet efectiva l’operació de compravenda de l’edifici, que es troba al parc de Núria Terés.

Tot seguit, s’encarregarà als serveis tècnics de l’Ajuntament de Girona la redacció del projecte d’adequació de l’espai, de manera que pugui estar el més aviat possible a disposició de la Policia Municipal. L’objectiu és tenir el projecte a punt en els propers mesos, i incloure les obres en el pressupost municipal del 2020, de manera que es licitin i executin al llarg de d’aquell mateix any.

“La seguretat és una de les prioritats d’aquest govern, i amb la formalització de la compra de Can Burrassó iniciem un projecte clau per anar desenvolupant el model de policia de proximitat que volem per a Girona”, ha destacat l’alcaldessa. Madrenas també ha ressaltat que “aquesta serà una prova pilot que permetrà incrementar de manera important la seguretat a Santa Eugènia, però que donarà servei també a Can Gibert i a Sant Narcís, i que tindrà com a funcions destacades l’atenció a la ciutadania, la millora de la seguretat, i la prevenció i actuació davant d’actituds incíviques”.

L’objectiu principal del projecte és reforçar la policia de proximitat als barris de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla, dues zones de la ciutat amb una alta densitat de població i d’habitatges i caracteritzades pel dinamisme i mobilitat dels seus veïns i veïnes. A més, la voluntat del consistori és que la subcomissaria pugui estar oberta 24 hores al dia amb la presència d'agents de la policia municipal, i que ofereixi els serveis bàsics de manera que els veïns no s'hagin de desplaçar fins a la comissaria central del carrer Bacià. En aquest sentit, inicialment es preveu que l’espai serveixi per oferir atenció ciutadana, fer-hi consultes i presentar-hi denúncies, i serà el punt de referència per als agents que fan serveis als barris de Santa Eugènia, Can Gibert i Sant Narcís. Més endavant no es descarta que s’hi puguin dur a terme altres serveis de la Policia Municipal.

 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)