Notícies i comunicats

03/05/2019

Pas endavant per a la construcció del futur nou institut Ermessenda de Girona

L'Ajuntament de Girona ha aprovat avui una modificació de crèdit que permetrà la redacció del projecte d'urbanització de l'àmbit on hi ha la nau de l'antiga fàbrica Simon.

Crèdit: Ajuntament de Girona. CRDI
(Autor desconegut)

L’Ajuntament de Girona redactarà properament el projecte d’urbanització del polígon d’actuació urbanística 117 (PA117), l’àmbit on hi ha la nau de l’antiga fàbrica Simon al carrer de Barcelona. Això permetrà fer un pas endavant per a la futura construcció del nou institut Ermessenda de Girona, competència de la Generalitat de Catalunya. La redacció d’aquest projecte serà possible gràcies a la modificació en el pressupost que s’ha aprovat aquest matí en un Ple municipal extraordinari.

A més de la redacció del projecte urbanístic, el canvi en les partides pressupostàries permetrà a l’Ajuntament adquirir dues naus per tal d’emmagatzemar amb condicions òptimes i adequades material municipal divers, entre el qual hi ha el de la cavalcada de Reis o peces del fons municipal d’art; enderrocar les finques del carrer de la Universitat de Montpeller que han de possibilitar obrir el carrer de la Universitat de Cervera per connectar-lo amb el parc del Migdia, i adquirir nous vehicles elèctrics per renovar la flota de transport de les brigades municipals.

També s’han inclòs dins de les noves inversions per a aquest 2019 la compra de mobiliari i taquilles per als nous vestidors de la Policia Municipal de Girona, l’execució d’un mur de contenció al carrer de la Torre de Sant Joan per delimitar un terreny públic de les finques privades de l’entorn, l’execució de diverses expropiacions i la redacció de projectes urbanístics.

A banda d’aquestes propostes, aquest 2019 s’iniciaran altres projectes inclosos dins de les inversions financerament sostenibles, com el projecte de reforma de la urbanització del carrer del Riu Freser, la reforma de la plaça de Germans Sàbat, la reparació de l’asfalt d’una vintena de carrers, el carril bici de la zona del polígon industrial Torroella-Nestlé (per unir el parc del Domeny amb el camí ral de Sant Gregori), el projecte d’obres de millora d’accessibilitat, pacificació del trànsit rodat i implantació del carril bici i del camí escolar al carrer de la Creu, la marquesina de l’estació de trens, la segona fase del camí pedalable entre Pont Major i Campdorà, l’ampliació de l’aula de cuina del Centre Cívic Sant Narcís, les actuacions al castell de Montjuïc i parc del Mas Masó, el sanejament del carrer del Migdia i la substitiució de les finestres de les escoles Àgora i Migdia. La normativa pressupostària i d’hisendes locals vigent permet destinar el superàvit del pressupost de les administracions locals a determinades inversions -financerament sostenibles- de l’any següent al del superàvit.  

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)