Notícies i comunicats

30/04/2019

S'obren les inscripcions per al taller monogràfic d'escriptura "El guió de còmic"

El taller, organitzat per l'Aula d'escriptura, tindrà lloc els dimecres 5, 12, 19 i 26 de juny al Centre Cultural La Mercè.

Avui, dimarts 30 d’abril, s’obren les inscripcions per al taller monogràfic d’escriptura “El guió de còmic”. El taller tindrà lloc el 5, 12, 19 i 26 de juny al Centre Cultural La Mercè i anirà a càrrec de Quim Noguero.

El còmic, la historieta i el “tebeo” expliquen una història, amb paraules o sense, mitjançant la disposició d’elements gràfics dins la pàgina, convertida en unitat bàsica de significat: la pàgina és frase, paràgraf i fins i tot relat. En aquest curs es tractaran els elements bàsics del guió de còmic, amb la idea de treballar sobre un element narratiu o plàstic determinat.

Quim Noguero és periodista cultural i ha comissariat exposicions sobre Víctor Mora i el Capitán Trueno o el Jabato, sobre la col•lecció Joyas Literarias Juveniles de Bruguera, sobre Tintín i Astèrix, i sobre guionistes i dibuixants com Manel Fontdevila, Miguel Gallardo, Alfons López o Jesús Blasco. També és guionista de còmic per a adaptacions de clàssics de l’editorial Teide (Els fills del capità Grant o Vint mil llegües de Viatge submarí de Verne, L’illa del tresor, l’Odissea o El gos dels Baskerville...) i és responsable com a editor extern d’ECC de la col·lecció “J. Blasco” que ara publica en gran format l’editorial barcelonina.

El taller monogràfic d’escriptura està organitzat per l’Aula d’escriptura. El preu és de 45 € i les Inscripcions es poden fer a www.girona.cat/inscripcions. Les places són limitades. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)