Notícies i comunicats

02/05/2019

L'edició del 2020 del Festival Internacional de Circ Elefant d'Or es farà del 13 al 18 de febrer

Una de les principals novetats serà l'estrena d'un envelat de 360 graus que permetrà la visibilitat total des de qualsevol punt.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i el director del festival, Genís Matabosch, han presentat aquest matí la novena edició del Festival Internacional de Circ Elefant d’Or, que tindrà lloc a Girona del 13 al 18 de febrer del 2020. Aquest serà el tercer any que la ciutat acull l’esdeveniment circense.

Una de les principals novetats de la propera edició del festival serà l’envelat on tindran lloc els espectacles, ja que s’habilitarà un espai de 46 metres de diàmetre que permetrà la visibilitat total en un angle de 360 graus. L’eliminació de les columnes permetrà fer créixer l’aforament de la sala i se sumaran 274 butaques a cadascuna de les setze representacions programades. Així doncs, es posaran a la venda 38.624 seients, més de 4.000 que els de l’any passat.

“Estem satisfets per aquesta nova edició que s’ha anunciat avui, ja que suposa la consolidació del festival a la ciutat. El Festival Internacional del Circ suposa un gran retorn per a la ciutat en diversos sentits. Més enllà de l’econòmic, també significa la creació de ciutadania més cultura i crítica i la creació de públics, ja que té bona entrada també en els més joves”, ha destacat l’alcaldessa Marta Madrenas.

Igual que en els anys anteriors, les actuacions es dividiran en l’espectacle blau i l’espectacle vermell. La inauguració del festival es farà el dijous 13 de febrer a les 20.30 h i es clourà amb la gala final (Espectacle Or) el dimarts 18 de febrer a les 20.15 h. Les dues sessions del dilluns 17 de febrer -17.30 h i 21 h- seran del Dia de l’Espectador.

Avui s’han donat a conèixer els quatre primers números dels 24 que es podran veure el febrer de l’any que ve a Girona. Es tracta dels malabars en grup del Royal Circus de Rússia, els equilibris en escales fixes i les cintes aèries de la companyia Rosgoscyrk i el rola rola aeri Vova Ivanov de Bielorússia. El 2020, a més, coincidint amb les dates del Festival, tindrà lloc la segona edició del Circus World Market al Palau de Fires de Girona.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)