Notícies i comunicats

10/05/2019

Un miler de nens i nenes participen en la 12a Fira de la Ciència de Girona

Un total de disset escoles de la ciutat han assistit a la cinquantena de tallers que s'han organitzat a les places de l'U d'Octubre del 2017 i de Josep Pla.

Un miler de nens i nenes han participat aquest matí en la 12a Fira de la Ciència per a Petits Grans Científics que ha tingut lloc a la plaça de l’U d’Octubre del 2017 i a la plaça de Josep Pla. Aquesta activitat està organitzada de forma conjunta per l’Ajuntament de Girona, a través de La Caseta-Serveis Educatius; la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona (UdG); l’Obra Social “la Caixa”, i el Centre de Recursos Pedagògics del Servei Educatiu del Gironès. Aquest any s’ha comptat amb la col•laboració de la Facultat de Ciències de la UdG, la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital C4D de la UdG i Udigital.

En el marc de la fira s’han organitzat 47 tallers d’experiments científics que han estat preparats i conduïts per nois i noies estudiants dels diferents graus de Mestre/a la Facultat d’Educació i Psicologia de la UdG. Hi han participat alumnes de disset escoles de la ciutat: l’escola Joan Bruguera, l’escola Montjuïc, l’escola Dr. Masmitjà, l’escola Vedruna, l’escola Àgora, l’escola FEDAC-Pont Major, l’escola Josep Dalmau Carles, l’escola Sagrada Família, l’escola Vila-roja, l’escola Taialà, l’escola Santa Eugènia, l’escola Font de la Pólvora, l’escola Migdia, l’escola Cassià Costal, l’escola Marta Mata, l’escola Pericot i l’escola El Bosc de la Pabordia.

En els tallers s’han treballat d’una forma senzilla i entenedora diferents conceptes científics, com el pes, les mescles i dissolucions, la pressió, el magnetisme o les ones sonores, que habitualment són difícils d’entendre.

La fira té per objectiu promoure l’educació científica entre els més joves. Posant en pràctica el mètode científic, l’alumnat observa fenòmens, formula hipòtesis, experimenta, en treu conclusions i arriba a definir teories relacionades amb els conceptes científics que està treballant. Aquesta manera de treballar té un valor important perquè aconsegueix que la ciència sigui atractiva i engrescadora i ajuda a fomentar les vocacions científiques.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)