Notícies i comunicats

06/05/2019

La setena edició del Festival Strenes porta més de 35.000 persones a Girona

L'esdeveniment va començar el 30 de març amb el concert d'Oques Grasses al terrat de l'Oficina de Turisme de la Rambla i ha acabat aquest diumenge amb l'actuació de Miquel Abras a les escales de la Catedral.

El tinent d’alcaldia i regidor de Cultura, Benestar Social i Ciutadania de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, i el director del festival, Xavi Pascual, han fet balanç aquest matí de la setena edició del Festival Strenes. Durant poc més d’un mes, l’esdeveniment ha portat a la ciutat un total de 35.500 persones atretes per la programació musical oferta. A més, el festival ha assolit un nou rècord amb l’exhauriment d’entrades d’onze dels divuit concerts de pagament programats i amb una mitjana d’ocupació total del 88%.

Tal com ha explicat el regidor, “l’afluència de gent a la ciutat durant l’Strenes certifica l’encert de l’aposta del govern municipal pel festival”. “Un dels grans valors de l’esdeveniment és que aconsegueix encomanar a la ciutadania el gaudi de la música i del patrimoni al mateix temps i que, a més, dóna oportunitats al talent emergent i consolidat”, ha afegit Ribas.

L’Strenes va començar el 30 de març amb l’actuació gratuïta des del terrat de l’Oficina de Turisme de la Rambla del grup Oques Grasses i ha acabat aquest diumenge amb el concert del cantant Miquel Abras des de les escales de la Catedral. Entremig han passat per l’Auditori de Girona, el Teatre Municipal, el Centre Cultural La Mercè, la plaça de Catalunya o les mateixes escales de la Catedral noms com Mishima, Macaco, Eagle-Eye Cherry, Els Catarres, Delafé, Noa, Rosana o Lax’n’busto.

En el marc de la presentació del balanç de l’Strenes s’ha donat a conèixer també el grup guanyador de la segona edició de la secció Talent Gironí del festival, la formació de Blanes Kids From Mars. 

FOTO: Imatge de la presentació amb el conjunt guanyador de la secció Talent Gironí.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)