Notícies i comunicats

07/05/2019

La 64a edició de Girona, Temps de Flors estrenarà dos recorreguts pensats per a persones amb mobilitat reduïda

De l'11 al 19 de maig es podran visitar 171 projectes florals en 137 espais de la ciutat, entre els quals es podran veure per primer cop indrets com el fossat de l'absis de la Catedral o el pont del Dimoni. El projecte "Pla V. Temps off" proposa descobrir espais naturals de descans al voltant de l'itinerari floral.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local, Turisme i Ocupació de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes, han presentat aquest matí les principals novetats de la 64a edició de Girona, Temps de Flors. L’esdeveniment començarà aquest dissabte, dia 11 de maig, i s’allargarà fins al diumenge 19 de maig.

Durant nou dies, es podran visitar 171 projectes florals repartits per 137 espais de la ciutat, entre els quals es podran veure per primer cop indrets com el fossat de l’absis de la Catedral o el pont del Dimoni. L’horari per visitar-los seguirà sent de les 10 a les 22 h cada dia, excepte els dos dissabtes i el dimecres, que es podran visitar fins a les 24 h en l’anomenada Open Night.

Una de les novetats més destacades d’aquesta edició serà la incorporació de dos recorreguts pensats perquè puguin ser accessibles i practicables per a persones amb mobilitat reduïda. Els dos itineraris s’han integrat al plànol de Temps de Flors. Un dels circuits està pensat per fer-lo en vehicles motoritzats adaptats per a persones amb mobilitat reduïda i l’altre vol facilitar l’accés a les persones amb cadira de rodes.

A més de marcar els dos itineraris, el plànol incorpora per primer cop una icona per indicar quines exposicions florals en patis, monuments, jardins o zones urbanes són practicables per a persones amb mobilitat reduïda. També inclou una icona en forma de lluna minvant en aquells espais tancats que formen part de l’Open Night.

“Un any més, Temps de Flors ens permetrà donar visibilitat al nostre patrimoni arquitectònic i posar en valor la força de la gent, que és qui realment ha fet possible que l’esdeveniment hagi evolucionat, s’hagi fet gran, tingui un ressò internacional i sigui més valorat al llarg dels anys” ha destacat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, que també ha afegit que “la mostra floral explica com la creativitat i la complicitat dels agents implicats són en l'essència de tot el què fem a la ciutat”. Per la seva banda, la regidora Glòria Plana Yanes ha ressaltat també “el paper dels voluntaris i voluntàries i de les associacions que aconsegueixen que, de nou, Girona estigui coberta de flors”.

Seguint amb la línia engegada l’any passat d’obrir-se a la natura, aquesta 64a edició de Girona, Temps de Flors amplia la proposta del “Pla V” estrenant el projecte “Pla V. Temps off”. Aquesta iniciativa proposa descobrir espais naturals de descans al voltant de l’itinerari floral per tal de reposar enmig del recorregut dels projectes. Concretament, s’han adequat espais a la zona del Campus del Barri Vell de la Universitat de Girona, a Can Colomer, a la Mina i a la Torrassa.

Com cada any, el Temps de Flors es completa amb activitats paral•leles, que enguany arriben al centenar. Girona A Capella Festival, #Gastroflors, Flors de Nit, el 15è Concurs d’Aparadorisme i Decoració Interior, el Mots i Flors, la donació de sang per Temps de Flors, el Temps de Flors a les escoles o les diferents visites guiades especials durant l’esdeveniment són només una mostra de la programació d’actes durant aquest dies.

Podeu consultar la programació sencera al web: www.gironatempsdeflors.cat

Homenatge als inicis del festival

Des de l’Ajuntament de Girona es vol dedicar l’edició d’enguany, de forma especial, a tres de les persones que van estar a Girona, Temps de Flors als inicis de l’esdeveniment i que hi segueixen sent ara, sis dècades després: Rosa Labayen, David Marca i Josep Tarrés.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)