Notícies i comunicats

10/05/2019

Girona participa en el Congrés de Gènere, Museus, Art i Educació de Lugo

La ciutat assistirà aquesta setmana en la trobada, que busca redefinir el concepte actual de "museu" i incorporar-hi la perspectiva de gènere.

L’Ajuntament de Girona participarà aquesta setmana en el Congrés de Gènere, Museus, Art i Educació que ha organitzat la Xarxa Museística Provincial de Lugo a quatre museus del territori. Concretament, la trobada va arrencar ahir i s’allargarà fins aquest dissabte, dia 11 de maig, amb activitats al Museo Provincial de Lugo, al Museo Provincial del Mar, al Museo Pazo de Tor i al Museo Fortaleza San Paio de Narla, ubicats en diverses poblacions gallegues.

Sota el títol “La redefinició del museu. Innovació, eines de treball i estratègies de gènere”, el congrés pretén iniciar un procés de reinterpretació de la definició actual del museu, incorporant-hi elements d’innovació i implementant-hi la perspectiva de gènere. Per part de l’Ajuntament de Girona, hi assisteix la directora del Museu d’Història de Girona i del Museu d’Història dels Jueus, Sílvia Planas.

A través de taules de treball, les persones assistents debatran de forma guiada i crítica qüestions específiques relacionades amb la temàtica del congrés. L’objectiu és redactar una sèrie de recomanacions a partir de totes les idees exposades per aconseguir que els museus siguin espais d’igualtat real, de col·laboració i de compromís amb la societat.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)